Коблеве: найбільші виноградники України та секрети виготовлення вина

Палюче сонце, гектари виноградників та море вина біля Чорного моря.

Село Коблеве – популярний курорт на узбережжі Чорного моря. Однак, він ще має чим здивувати своїх гостей. Раніше, ми розповідали про Тилігульський лиман та його лікувальні грязі. А також, про риболовлю в водоймі. Однак варто згадати, що в Коблеве крім Чорного моря можна побачити ще-й море вина.

Коблеве дійсно вміє здивувати, тут розташовані найбільші за площею виноградники в Україні і збереглися 200-річні виноробні традиції. Місцевість навколо селища, це рай для туристів та кущів. Виноградники буквально купаються у сонці, між Чорним морем та Тилігульським лиманом. Вони набираються сил, щоб подарувати найсмачніше вино.

Керівник відділу розвитку виноробства Олег Звонарьов ділиться деякими секретами вирощування винограду. Він розповідає, що для гарного дозрівання грон, між кущами винограду повинна бути певна відстань, а ґрунт достатньо вологий. Спілі грони зриваються вночі та перевозяться без доступу кисню.

Головний технолог в Коблеве розповідає, що є два способи бродіння білий та червоний. Білий, це коли бродить лише свіжевижатий сік, а червоний – це бродіння цілих виноградних ягід. Згодом виходить молоде вино. Вино зберігається в ємностях розміром 30 тисяч літрів  - це ціле "море вина".

Детальніше, як виготовляється вино в Коблеве, дивіться в сюжеті "Сніданок. Мій путівник".

ВідеоМій путівник. Коблеве – як народжується українське вино

Залиште свій коментар

Наступна публікація