Королівський "Сад Європи" з тисячами тюльпанів відкриється неподалік Амстердама

Королівський "Сад Європи" з тисячами тюльпанів відкриється неподалік Амстердама

Фото: www.flickr.com/Didds Wetherick

У парку на площі у кілька десятків гектарів висаджено тисячі тюльпанів, нарцисів, квітів бузку, троянд та орхідей.

Цьогоріч сезон у королівському квітковому парку Нідерландів – "Кекенхоф" – почнеться 22 березня. Він розташовується на околиці невеличкого містечка Ліссе за 30 кілометрів від Амстердама. За неймовірні тюльпанові поля та величезні оранжереї з нарцисами, бузком, трояндами та орхідеями його називають "Садом Європи".

Кожного року у паркові створюють унікальну атмосферу присвячену якійсь темі. Так, гасло "Кекенхофа-2018" – "Романтика у кольорах".  У парку лунатиме класична музика, а ще відбудеться виставка троянд, де особливу увагу приділять червоній троянді. Інсталяцією сезону стане "Сад Амура". Буде традиційна мозаїка з більш ніж 50 тисяч живих тюльпанів.

Найцікавіше у парку буде від 18 до 22 квітня на масштабному квітковому параді Bollenstreek, який відбудеться не лише у Ліссе, а й у низці інших міст Нідерландів. Під час дійства вулицями їхатимуть величезні скульптури, зроблені із квітів.

Загалом парк буде відкритий для відвідування до 13 травня 2018 року.

Дістатись "Кекенхофа"  можна зі столичного аеропорту "Схипхол" автобусом 858, який курсує до Ліссе кожні 15 хвилин, а також на автобусах від Амстердама, Гааги й Лейдена.

Вартість вхідного квитка для дорослих – 17 євро, для дітей віком до 11 років — 8 євро, а немовлятам до 3 років вхід безкоштовний.

"Кекенхоф" відкритий від 8:00 до 19:30, каси тут закриваються о 18:00.

Нагадаємо, Нідерланди потрапили у десятку найщасливіших країн світу. Рейтинг розраховують щорічно за індексом міжнародного щастя, за основу визначення якого береться добробут людей, стан довкілля та низка інших показників.

У Нідерландах підтримали скасування закону, який блокував асоціацію України з ЄС

У Нідерландах підтримали скасування закону, який блокував асоціацію України з ЄС

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Туризм на facebook і стежте за оновленнями розділу!

Повʼязані теми:

Наступна публікація