Кулінарний тур Південною Кореєю. Національне спиртне, секретні традиційні страви та де їх скуштувати

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Гурмани, що відвідали Південну Корею, радять скуштувати пібімпап та випити соджу.

Через проведення зимніх Олімпійських ігор-2018 у Південній Кореї люди все більше цікавляться культурою, історією та традиційними стравами цієї країни. Найрізноманітніше місто, яке поєднує в собі й іновації, й старовинну культуру, це столиця республіки – Сеул. Тут обов’язково варто скуштувати барбекю по-корейськи. Але є ще чимало місць, де можна більш тонко оцінити традиції та кухню корейців.

Чонджу, Південна Корея, східна архітектура
www.flickr.com/Aimee

Загалом, національні страви в країні менш жирні й корисніші ніж скажімо китайські. Крім цього, вони більш приправлені спеціями та прянощами порівняно з японськими. В цілому Республіка Корея поєднує у собі найкращі кулінарні традиції Східної Азії, пише The Guardian.

Місто Чонджу вважається кулінарним центром Південної Кореї. 2012-го року ЮНЕСКО навіть назвало його центром світового гастрономічного туризму. Тут мандрівники можуть повністю ознайомитись з традиційними стравами, які будуть до смаку навіть європейцям. Зокрема варто скуштувати: кімчі – салат з гостро приправленими овочами, молюсками й іншими морепродуктами, а ще пібімпап – білий рис з овочами, м’ясом, приправлений соусом і гострим перцем. Зазвичай до цих страв подають чимало гарнірів: фаршировану рибу, желе з куркумою, суфле на пару та ще чимало чого, що варто додавати до пібімпапу, щоб урізноманітнити смак.

Корейські шеф-повари розповідають, що смак пібімпапу залежить від соусів, з якими воно подається. Саме їхня якість є дуже важливою – можна навіть сказати ключовою. Зокрема до нього додають соус з аґгрусу чи зеленої сливки. Всі закуски й салати до пібімпапу сервіруються в окремій посуді і називаються тут панчхан.

Корейська кухня, морепродукти, салат
www.flickr.com/Stevenandpat

Ще один місцевий смаколик - Chapssal-tteok або корейські рисові коржики. При приготуванні рис змішують з тістом, додають горіхи та прянощі. Разом з ними варто спробувати тофу. Гурмани розповідають, що найсмачніше тофу готують у південно-східних регіонах країни, поблизу озера Бомун, де вода м’якша, що робить його смак більш багатим.

Телячі ребра з паприкою, приготовані на соєвому соусі, мають тут настільки дивовижний смак, що навіть є термін, який описує відчуття від їх смакування – умамі.

У портовому місті Пусан варто спробувати морепродукти на грилі з цибулею, соусом чилі, кімчі та тертим сиром. Тут таки можна скуштувати найкращі традиційні корейські алкогольні напої: імбирний ель, рисове вино та соджу – 20-40% алкоголь, виготовлений на основі солодкої картоплі та зерна. Останній настільки популярний, що зведений в ранг національного напою Південної Кореї та заслужив на власний музей.

Морепродукти, креветки, страва з морепродуктів
www.flickr.com/Pickled Cabbage Farts

На випадок, якщо переборщити з дегустацією алкоголю, то в Кореї готують навіть спеціальний похмільний суп. Його можна придбати практично в будь-якій таверні чи забігайлівці країни вже від самого ранку. Вважається, що цей суп значно покращує самопочуття після бурхливої ночі.

Нагадаємо, раніше південнокорейське місто Пхенчхан, де проводяться Олімпійські ігри-2018, потрапило до рейтингу 10 казково красивих міст світу. Гори навколо Пхенчхана пологі, тут немає скель з крутими спусками, подібними до північно-японських. Але в місті є сучасні готелі, якісні лижні траси неймовірної довжини та швидкісні скай-паси. А в зв’язку з проведенням олімпіади значно покращена інфраструктура курорту та відкрито низку нових туристичних маршрутів.

ВідеоЗнакові події, які відбулися напередодні старту Олімпіади

Сьогодні в місті Пхьончхан відкриються 23 зимові Олімпійські ігри. Україну в Південній Кореї представлятимуть 33 спортсмени у дев'ятьох видах спорту. Але напередодні старту Олімпіади там спалахнула епідемія кишкового грипу та сталася пожежа. 

Знакові події, які відбулися напередодні старту Олімпіади

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Туризм на facebook і стежте за оновленнями розділу!

Залиште свій коментар

Вибір редакції