Кулінарний тур Південною Кореєю. Національне спиртне, секретні традиційні страви та де їх скуштувати

Гурмани, що відвідали Південну Корею, радять скуштувати пібімпап та випити соджу.

Через проведення зимніх Олімпійських ігор-2018 у Південній Кореї люди все більше цікавляться культурою, історією та традиційними стравами цієї країни. Найрізноманітніше місто, яке поєднує в собі й іновації, й старовинну культуру, це столиця республіки – Сеул. Тут обов’язково варто скуштувати барбекю по-корейськи. Але є ще чимало місць, де можна більш тонко оцінити традиції та кухню корейців.

Чонджу, Південна Корея, східна архітектура
www.flickr.com/Aimee

Загалом, національні страви в країні менш жирні й корисніші ніж скажімо китайські. Крім цього, вони більш приправлені спеціями та прянощами порівняно з японськими. В цілому Республіка Корея поєднує у собі найкращі кулінарні традиції Східної Азії, пише The Guardian.

Місто Чонджу вважається кулінарним центром Південної Кореї. 2012-го року ЮНЕСКО навіть назвало його центром світового гастрономічного туризму. Тут мандрівники можуть повністю ознайомитись з традиційними стравами, які будуть до смаку навіть європейцям. Зокрема варто скуштувати: кімчі – салат з гостро приправленими овочами, молюсками й іншими морепродуктами, а ще пібімпап – білий рис з овочами, м’ясом, приправлений соусом і гострим перцем. Зазвичай до цих страв подають чимало гарнірів: фаршировану рибу, желе з куркумою, суфле на пару та ще чимало чого, що варто додавати до пібімпапу, щоб урізноманітнити смак.

Корейські шеф-повари розповідають, що смак пібімпапу залежить від соусів, з якими воно подається. Саме їхня якість є дуже важливою – можна навіть сказати ключовою. Зокрема до нього додають соус з аґгрусу чи зеленої сливки. Всі закуски й салати до пібімпапу сервіруються в окремій посуді і називаються тут панчхан.

Корейська кухня, морепродукти, салат
www.flickr.com/Stevenandpat

Ще один місцевий смаколик - Chapssal-tteok або корейські рисові коржики. При приготуванні рис змішують з тістом, додають горіхи та прянощі. Разом з ними варто спробувати тофу. Гурмани розповідають, що найсмачніше тофу готують у південно-східних регіонах країни, поблизу озера Бомун, де вода м’якша, що робить його смак більш багатим.

Телячі ребра з паприкою, приготовані на соєвому соусі, мають тут настільки дивовижний смак, що навіть є термін, який описує відчуття від їх смакування – умамі.

У портовому місті Пусан варто спробувати морепродукти на грилі з цибулею, соусом чилі, кімчі та тертим сиром. Тут таки можна скуштувати найкращі традиційні корейські алкогольні напої: імбирний ель, рисове вино та соджу – 20-40% алкоголь, виготовлений на основі солодкої картоплі та зерна. Останній настільки популярний, що зведений в ранг національного напою Південної Кореї та заслужив на власний музей.

Морепродукти, креветки, страва з морепродуктів
www.flickr.com/Pickled Cabbage Farts

На випадок, якщо переборщити з дегустацією алкоголю, то в Кореї готують навіть спеціальний похмільний суп. Його можна придбати практично в будь-якій таверні чи забігайлівці країни вже від самого ранку. Вважається, що цей суп значно покращує самопочуття після бурхливої ночі.

Нагадаємо, раніше південнокорейське місто Пхенчхан, де проводяться Олімпійські ігри-2018, потрапило до рейтингу 10 казково красивих міст світу. Гори навколо Пхенчхана пологі, тут немає скель з крутими спусками, подібними до північно-японських. Але в місті є сучасні готелі, якісні лижні траси неймовірної довжини та швидкісні скай-паси. А в зв’язку з проведенням олімпіади значно покращена інфраструктура курорту та відкрито низку нових туристичних маршрутів.

ВідеоЗнакові події, які відбулися напередодні старту Олімпіади

Сьогодні в місті Пхьончхан відкриються 23 зимові Олімпійські ігри. Україну в Південній Кореї представлятимуть 33 спортсмени у дев'ятьох видах спорту. Але напередодні старту Олімпіади там спалахнула епідемія кишкового грипу та сталася пожежа. 

Знакові події, які відбулися напередодні старту Олімпіади

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Туризм на facebook і стежте за оновленнями розділу!

Залиште свій коментар