Кулінарний тур Закарпаттям. Приготування французьких макарунів та супу "п'яний баран"

Дивовижі закарпатського села Нижнє – житло опришків, професійна студія звукозапису та суп з пива.

Мало хто знає про село Нижнє. В інтернеті всього декілька рядків: населення – трохи більше 3 тисяч людей, індекс і телефонний код. Та в цьому маленькому селі є професійна студія звукозапису, на якій сміливо могли б записуватись сер Елтон Джон або Леді Гага.

Її побудував місцевий житель. Пан Володимир – справжній шанувальник свого регіону. У селищі Нижнє він не лише збудував студію, а й відтворив житло опришків – повстанців, які жили колись на Закарпатті. Вони боролись проти кріпацтва та свавілля землевласників.

Тут можна зупинитись туристам на ночівлю і смачно поїсти, дотримуючись закарпатських традицій. Серед страв варто спробувати п'яного барана. Не поспішайте із висновками – це не тварина під хмелем, це суп, але з секретом. Рецепт приготування досить простий. Кладемо баранину в окріп – це може бути ніжка чи ребра. М'ясо має бути молодим та не дуже жирним.

Потім додаємо картоплю, солодкий перець, цибулю, свіжі помідори, сіль та перець за смаком. І нарешті, основний інгредієнт – це 0,5 пива. Виливаємо його у майже готовий суп.

Назва супу означає, що після частування ви не залишитесь ні голодним, ні тверезим.

На Закарпатті є ще один майстер готувати, однак уже солодкі десерти. Його називають людиною-тістечком. Пан Валентин Штефаньйо – переможець конкурсу кондитерів у Франції. Він першим в Україні почав робити справжні макаруни. Король десертів проживає та створює свої солодкі шедеври в Ужгороді. Саме тут можна ними почастуватись.

Дізнайтеся подробиці в сюжеті "Сніданок. Мій путівник".

ВідеоМій путівник. Закарпаття - король десертів та п'яна баранина

Залиште свій коментар

Наступна публікація