Екскурсія в найвеличнішу мечеть курорту Хургада в Єгипті

Екскурсія в найвеличнішу мечеть курорту Хургада в Єгипті

Фото: www.flickr.com/Isabelle Trak

Правила входу в мечеть та життя в ісламському суспільстві.

Однією з пам'яток Хургади є мечеть Абдульхасана Ельшазі – вона найбільша у місті. Для того, щоб зайти всередину усім туристам - жінкам потрібно одягнути Абайю - традиційне мусульманське вбрання. Перед входом до святині потрібно зняти взуття і залишити на спеціальній поличці. Це правило обов'язкове для усіх.

Білосніжна мечеть оздоблена різьбою в арабському стилі. Головна родзинка – мінарети заввишки аж 40 метрів, це приблизно 14 поверхів. В середині будівлі великі вікна, скромно прикрашені стіни, а вся підлога встелена килимом.

Килим тут також не звичайний. Кожна арка зображена на ньому відведена окремо для однієї людини. Таким чином всі почувають себе зручно і ніхто нікому не заважає.

Також, тут в Хургаді, живе не звичайна родина: жінка українка, а чоловік єгиптянин. Сім'я не схожа на класичну єгипетську. А убранство їх дому руйнує всі стереотипи. Про те що ми в Єгипті нагадує хіба-що фотоальбом глави сім'ї.

Самір за віросповіданням християнин. Тому подружжя чудово розуміється. Однак, все-одно існують деякі обмеження в одязі. Це більше пов'язано з суспільними нормами, ніж з поглядами чоловіка. Деталі про подружнье життя незвичайної родини дізнайтесь в відео.

Мій путівник. Хургада - найбільша мечеть міста й інтернаціональна родина

Мій путівник. Хургада - найбільша мечеть міста й інтернаціональна родина

Повʼязані теми:

Наступна публікація