Курортну провінцію Анталія в Туреччині накрила масштабна повінь: пошкоджено будинки і дороги

Курортну провінцію Анталія в Туреччині накрила масштабна повінь: пошкоджено будинки і дороги

Фото: CNN Turk/twitter

Жителів і туристів накрили зливи, град і сніг, великі території опинилися під водою, затопило кілька човнів.

Вперше сніг в горах Анталії випав ще 22 жовтня, проте на самому курорті досі стояла досить туристична погода - сонце або мінлива хмарність, близько + 20 ° C вдень, і + 14 ° C вночі. Однак на цих вихідних все змінилася - на головний турецький курорт прийшла зима і страшна негода.

Про це повідомляє CNN Turk.

В районі Газіпаша (туристичний район поруч з курортом Аланья) вранці сталася повінь в центрі міста через сильну зливу. Води було так багато, що в центрі курорту затопило паркувальні майданчики разом з автомобілями, а туристичні магазинчики були змушені зачинитися.

Поки Газіпашу заливав злива, на Аланью обрушився град. Взагалі негода з проливними дощами прийшла в провінцію Анталія ще в п'ятницю ввечері, але в Аланьї вночі злива посилився і перейшла в град. Градини досягали розміру горіха, пошкодивши безліч автомобілів.

Фото: CNN Turk/twitter

Град пройшовся і західними районами провінції Анталія. Так, градини розміром з горіх накрили місто-курорт Каш (на захід від Кемера). Причому град в цьому місці був настільки інтенсивним, що за свідченнями місцевої преси, білі "горіхи" покрили собою всю поверхню, так що місто стало повністю білим.

А в горах Анталії випав сніг: через рясний снігопад на перевалі Алакабель, що з'єднує Коньї з Антальї, спостерігалися перебої в русі.

Ураганний вітер повалив дерева, які заблокували рух на дорогах. Також постраждали будинки в населеному пункті Дідім (провінція Айдин).

В провінції Анталія випала рекордна кількість опадів, зокрема в місті Анталія випало 61,8 мм опадів, в Демре - 94,8, а в районі лісових масивів Манавгат рівень опадів склав 100,3.

Фото: CNN Turk/twitter

В результаті негоди, яка тривала два дні в Бодрумі, що на узбережжі Егейського моря в провінції Мугла, і супроводжувалася сильними поривами вітру силою до 80 км / ч, було потоплено судно-катамаран і кілька рибальських човнів. Величезні хвилі, що утворилися на Кумбахе, Гюмбеті, Бітезі також зруйнували набережні і інфраструктуру вздовж узбережжя.

Вітрильний катамаран вартістю 8 мільйонів лір (півтора мільйона доларів)  перекинувся біля узбережжя Бітеса  і затонув.

Згідно з інформацією, отриманою з метеорології, стало відомо, що сильна буря втратить свій ефект вночі.

Наразі про людські жертви не повідомляється.

Нагадуємо, що турецький уряд звинуватили в умисних вбивствах. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація