Що подивитися у Берліні: унікальні Бранденбурзькі ворота та система дзеркал у Рейхстазі

Що подивитися у Берліні: унікальні Бранденбурзькі ворота та система дзеркал у Рейхстазі

Фото: pixabay.com/betexion

Туристів вражає Рейхстаг, який пережив унікальну реконструкцію.

Берлін відновився практично з руїн і став однією із провідних столиць світу. Місто поєднує непоєднуване – це осередок пивоваріння, вуличного мистецтва і водночас – мозковий центр Євросоюзу.

Берлін незвичний тим, що тут немає єдиного історичного центру: усі визначні місця розкидані містом. Тож, аби побачити все, треба намотати не один кілометр. Краще – скласти свій маршрут заздалегідь.

Найпопулярніше місце початку безлічі маршрутів у Берліні – це Бранденбурзькі ворота. 200 років тому воріт було аж 18 у різних куточках міста. Але тільки Бранденбурзькі витримали випробування часом. Тепер вони – одна із головних візитівок Берліна. Тут обов’язкові селфі і креативні фото.

Наступна ключова туристична точка Берліна – це Рейхстаг –  будівля з усіх підручників з історії та путівників. Саме тут вирує політичне життя Німеччини, а побувати всередині може будь-хто та ще й безкоштовно. Треба лише попередньо забронювати час і пройти суворий контроль.

Цікаво, що Рейхстаг пережив неабияку реконструкцію: тут у старі стіни органічно вписали футуристичний скляний купол. Та насправді він має кілька призначень. В центрі є 360 дзеркал. Всі вони зроблені так, аби спрямовувати світло усередину зали засідань так, щоби економити електроенергію. Від кількості світла та правильних ліній всередині будівлі аж паморочиться в голові.

Німці довго думали, як реконструювати зруйнований дах після війни. Урешті-решт побудували скляну півсферу за проектом англійського архітектора – чим вбили кількох зайців одночасно. Тепер це оглядовий майданчик для туристів – і економія для держави.

Детальніше про цікаві пам’ятки Берліна дивіться у сюжеті рубрики "Мій путівник" програми "Сніданок з 1+1".

Мій путівник. Берлін - Бранденбурзькі ворота і Рейхстаг

Мій путівник. Берлін - Бранденбурзькі ворота і Рейхстаг

Нагадаємо, що у Берліні відкрилась виставка техніки майбутнього. Розумні холодильники та пральні машинки - це лише деякі з домашніх приладів, що зараз демонструють у столиці Німеччини.

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Туризм на facebook і стежте за оновленнями розділу!

Повʼязані теми:

Наступна публікація