Мертве море в Йорданії має особливий склад та оточене лікувальними гарячими джерелами

Мертве море в Йорданії має особливий склад та оточене лікувальними гарячими джерелами

Фото: visualhunt.com/jjay69

Мертве море біля берегів Йорданії більш прісноводне, ніж в Ізраїлі.

Йорданія – це одна з країн Аравійського півострова, яку незаслужено оминають увагою туристичні путівники. До слова, повна її назва – Йорданське Гашимітське королівство. А столиця – Амман – одне з найдавніших міст планети. Тут збереглось чимало пам’яток часів ще стародавнього Риму та Греції. Разом з тим, Йорданія має чимало пам’яток своєї, індивідуальної, культури. Одна з головних – давнє скельне місто Петра.

Фото: Pinterest.com/Eric Montfort

Крім того, Йорданія омивається водами Мертвого моря, а його узбережжя, як і в Ізраїлі – найнижча в світі долина. Вона розташовується на 420 метрів нижче рівня світового океану. А річка Йордан служить кордоном країни з Ізраїлем. Мертве море Йорданії відрізняється від ізраїльського. Вода тут не така солона, як на іншому узбережжі. Купатись у ній можна майже годину, а на протилежному боці – лише 15-20 хвилин. Це тому, що тут закінчується річка Йордан, а вітер постійно дме до берегів країни – вся вода з річки стікається до пляжів Йорданії. Тому вода тут більш прісна, ніж біля ізраїльських берегів.

А ще тут розташовується природний заказник Меджиб. Заповідником через величезний каньйон протікає річка Ваді-Муджиб, яка бере свій початок у горах та впадає в Мертве море. Крім панорам величезного каньйону, біля гирла річки, в казковій оазі, розташовуються унікальні лікувальні гарячі джерела. А найголовніше – це всього за 90 км від столиці Йорданії. Тому відпочинок на Мертвому морі можна поєднати із знайомством з культурою країни.

Подробиці дивіться в відео рубрики "Мій путівник" програми "Сніданок з 1+1".

Мій путівник. Йорданія - занурення в Мертве море та гастрономічні “родзинки” регіону

Мій путівник. Йорданія - занурення в Мертве море та гастрономічні “родзинки” регіону

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Туризм на facebook і стежте за оновленнями розділу!

Повʼязані теми:

Наступна публікація