Міст над прірвою: у Норвегії відкрили перехід над карколомним водоспадом (відео)

Міст над прірвою: у Норвегії відкрили перехід над карколомним водоспадом (відео)

Фото: VisitHardangerfjord. Facebook

Міст має довжину 47 метрів і 99 сходинок, а також гострий ухил, тому що дві сторони ущелин, які він з'єднує, мають різницю в висоті 15 метрів

Адміністрація державних шляхів Норвегії відкрила нову атракціону "Норвезькі мальовничі маршрути" східцевим мостом через водоспад Верінгсфоссен у регіоні Хардангерфьорд.

Про це повідомляє видання Тwistedsifter.

Ворінгсфоссен - це, мабуть, найвідоміший водоспад в Норвегії, з величезною кількістю води, що спадає з висоти 182 метри з плато Хардангервідда до долини Мебодален. Досі мандрівники бачили його велич з оглядових майданчиків на навколишніх скелях. Тепер всі охочі зможуть поглянути на водоспад згори – просто над потоками відкрився "сходинковий міст", що відкриває дивовижний краєвид на Ворінгфоссен.

Міст спроєктований архітектором Карлом-Вігго Хелмебакком. Його проєкт  - це поєднання давніх традицій з архітектурою, технологіями, інфраструктурою та природою.

“Кілька умов вплинули на форму мосту. Конструкція повинна бути безпечною і надійною; міст повинен з'єднуватися зі старою, історичною дорогою та ландшафтом; і, звичайно, підкреслювати погляди та досвід», - говорить Хелмебак.

Нагадуємо, що на Буковелі будують унікальну канатну дорогу і нові траси.  

Повʼязані теми:

Наступна публікація