Відпочинок в Ополе. Куди піти і що треба знати про столицю польського воєводства

Відпочинок в Ополе. Куди піти і що треба знати про столицю польського воєводства

Фото: www.flickr.com/Gabriele Fulgheri

Опольське воєводство – найменший регіон Польші з найбільшою кількістю палаців.

Опольське воєводство — найменше з усіх в Польщі. Його населення — менше мільйона. Таке саме, як в одній лише Одесі. Столиця регіону — місто Ополе — також дуже компактне. Населення — лише 150 тисяч. Це менше населення Мелітополя, що в Запорізькій області. Стоїть місто на річці Одра, що пронизує Ополе вузенькими каналами.

Місто дуже цікаве. Тут безліч як історичних, так і сучасних пам'яток. Найвідоміша — П'ястовська вежа. Це найдавніша пам'ятка польських захисних споруд — 14 століття. До того-ж, вона відкрита для відвідування.

Інший символ міста — Кафедральний собор святого Христа. Він з'явився тут на 200 років раніше, ніж постало саме місто — в 11 столітті. Поруч з собором — ще одна історична пам'ятка. Це старезний мур, який відновили в 2009 році. Його збудували на місці, де знаходився середньовічний мур, що захищав місто Ополе. І будували саме з цегли, яка залишилась від тієї старої пам'ятки.

Місце для знакових фото в Ополе, це Грошовий міст. З нього відкривається прекрасний вид на канал. Колись міст був єдиним в місті і переїзд через нього коштував 1 грош, тому нині він носить таку назву.

А недалеко від Грошового мосту, вниз по каналу, можна побачити так звану опольську Венецію.

В 1963 році в Ополому вперше провели грандіозний музичний фестиваль польської пісні. Той рік став для міста знаковим, адже саме з музикою його почали асоціювати найбільше. Фестиваль став регулярним, Ополе щороку відкривало польській публіці нові імена, а в 2009 році тут навіть музей тематичний відкрили.

Місцеві жителі, взагалі, дуже люблять музику. Приміром, в місті є сквер, де встановлено декілька пам'ятників різним музичним діячам.

Вечірня прогулянка — окрема тема в Ополому. Місто запалює вогні. Неймовірний вигляд має вночі опольська Венеція. А о 21:30 щоденне шоу починає плавучий фонтан. Опольському фонтану дуже складно конкурувати, приміром, з українським – вінницьким, який є одним з найбільших та найкращих в Європі.  Але треба зважати на те, що фонтан – це одна з дуже багатьох цікавих місць в Ополе. І працює він в сезон тричі на день: з 12:00, 18:30 та 21:30.

Про деталі подорожі та екскурсії дивіться у відео.

Мій путівник. Опольське воєводство - історичні і сучасні пам'ятки столиці

Мій путівник. Опольське воєводство - історичні і сучасні пам'ятки столиці

Повʼязані теми:

Наступна публікація