Між Данією та Німеччиною побудують найдовший у світі підводний тунель

Між Данією та Німеччиною побудують найдовший у світі підводний тунель

Завдяки Fehmarnbelt поїздка між країнами триватиме до 10 хвилин на машині або ж 7 хвилин на поїзді.

Розробники проєкту отримали зелене світло на будівництво найдовшого підводного залізничного й автомобільного тунелю Fehmarnbelt.

Про це повідомляє Archdaily.

Fehmarnbelt – один із найбільших інфраструктурних проєктів у Європі, який не тільки скоротить час на дорогу, а й допоможе прискореному розвитку торгівлі і туризму. Вартість будівництва становитиме 7 млрд євро. До створення проєкту залучили десять різних архітектурних та інженерних фірм.

Тунель довжиною 18 км з’єднає регіон Лолланд-Фальстер в Данії і Шлезвіг-Гольштейн у Німеччині через Балтійське море. Завдяки цьому поїздка між країнами скоротиться всього до 10 хвилин на машині або семи хвилин на поїзді.

Проєкт включає два електрифікованих залізничних шляхи та чотирисмугове шосе. Тунель відливатимуть частинами на суші, а вже під водою скріплять бетонні елементи докупи. Порожниста бетонна конструкція залягатиме на морському дні на глибині 16 метрів.

Данія будуватиме тунель з першого січня 2021 року, Німеччина – ще через півтора року. Офіційне відкриття планується на середину 2029-го.

Нагадуємо, що в Японії відбулись випробування летючого автомобіля.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація