Міжнародний день туризму. Найцікавіші місця для мандрівок та чудеса України

Міжнародний день туризму. Найцікавіші місця для мандрівок та чудеса України

Фото: www.flickr.com/Lun Das

27 вересня в Україні та світі відзначають День туризму.

Українці дуже люблять подорожувати – за даними Державної служби статистики, у 2016 році за кордном побували майже 2,5 мільйонів наших співвітчизників. Серед найпопулярніших напрямків: Польща, Угорщина, Словаччина, Румунія та Німеччина. А для літніх відпусток найпривабливішими країнами залишаються курорти Іспанії, Італії, Греції, Єгипту та Туреччини.

За кордон українці подорожують заради емоцій, вражень та щоб подивитись, як живуть люди поза звичним оточенням. Найцікавішими місцями визнають країни Азії, Африки та Америки, де суттєво відрізняється світогляд, а також архітектура та природа. Проте для більшості жителів країни такі подорожі залишаються недоступними.

Раніше ТСН.Туризм розповідав, як недорого відвідати найцікавіші місця світу в спад сезону. Також розповідалось про стародавні міста з неймовірною архітектурою, що збереглась. А для охочих подорожувати цієї осені National Geographic назвав країни, до яких варто з'їздити.

Якщо говорити про мандрівки ближнім зарубіжжям, то варто відвідати Польщу. Тут можна поїхати в одне з найменших, проте дуже цікавих воєводств – Опольське. Його центр - місто Ополе - славиться своєю старовинною архітектурою, фестивалем польської пісні та інтерактивним музикальним музеєм. А у селі Красеюв, що неподалік, туристів вражає Парк Юрського періоду з муляжами динозаврів у реальний зріст.

Серед шанувальників подорожей Україною популярністю користуються Карпати та Закарпаття. Цікавими містами Західної України для подорожі будуть: старовинний Львів, Мукачево, з його величавим замком Паланок та Жовква, що збудована за принципом ідеальних міст доби Ренесансу.

Досвідченим мандрівникам Україною варто відвідати Хмельниччину, де збереглось чимало палаців, замків, печер та різних природних див. Наприклад, у селі Миньківці в давнину була столиця маловідомої держави. Тут можна дізнатись про історію краю та оглянути замок-резиденцію химерного графа. Ще одне цікаве місце – село Антоніни, у якому збереглось багато цікавих будиночків з романтичною архітектурою.

А на Тернопільщині можна знайти справжні чудеса України - це загадковий Червоногородський замок, Джуринський водоспад - найбільший на рівнинній Україні та грандіозна печера Оптимістична.

Загалом, Україна багата цікавими туристичними локаціями. Проте далеко не всі про них знають. Згадаємо підбірки місць, які раніше готував ТСН.Туризм:

1. 10 провінційних палаців та садиб України, які обов’язково треба побачити

2. 10 цікавих скель та каньйонів України, про які ви не знали

3. 15 островів України, які треба побачити

4. 10 унікальних місць України, які має побачити кожен

5. 10 легендарних місць України та як до них дістатись

6. 10 романтичних місць України

7. 10 замків України, біля яких обов’язково потрібно зробити селфі

8. 8 міст для відпочинку на вихідних в Україні

Для киян, які не хочуть їхати далеко від міста, раніше готувалась підбірка "7 атмосферних місць для подорожі на вихідних". А в сусідній Чернігівській області можна відвідати розкішний Качанівський палац та містичний Седнів, навколишні панорами якого особливо прекрасні восени.

Для охочих не тільки мандрувати, а ще й розвивати український туризм, варто розглянути "10 туристичних бізнес-ідей, на яких може заробити Україна".

Фото: visualhunt.com/Ian Schneider

Повʼязані теми:

Наступна публікація