На Філіппінах розгорівся скандал через забруднення моря фекаліями

На Філіппінах розгорівся скандал через забруднення моря фекаліями

Фото: baluda/visualhunt.com

Якщо вода не очиститься через два місяці, то влада закриє 51 заклад відпочинку.

Нещодавня перевірка чистоти філіппінського острова Боракай показала, що відпочивальники купаються ледве не в фекаліях і стічних водах. Із 500 готелів та ресторанів 300 працюють з порушенням санітарних стандартів. Серед них 51 заклад особливо безвідповідально віднісся до оточуючого середовища, вони отримали попередження виправити ситуацію протягом двох місяців, або будуть закриті.

Таке рішення оголосив президент Філіппін Родріго Дутерге минулого тижня, під час візиту на Боракай, пише Yahoo. Лідер зазначив, що безвідповідальні власники закладів відпочинку перетворили море на "вигрібну яму".

На думку чиновників 51 підприємство, яким дали випробувальний термін, використовують дренажну систему для зливу в море неочищених стічних вод.

Міністр туризму Філіппін розраховує, що проблема справді буде вирішена найближчим часом. Адже Боракай один з найпопулярніших місць відпочинку закордонних туристів у країні. Подібна заявка може негативно вплинути на потік відпочивальників. Проте, поки що лише кілька людей відмінили свої поїздки на острів.

При цьому, лідер місцевої асоціації "Фонд Боракай" Нененцте Граф вважає, що термін "вигрібна яма" спотворює ситуацію на острові. "Насправді все не так жахливо", - вважає він.

Боракай розташовується за 308 кілометрів від столиці Філіппін Маніли.

Фото: Visualhunt.com/古夫。光影の眼

Раніше згадувалось, що пара підчепила небезпечних паразитів, коли прогулювась тропічним пляжем босоніж. Виявилось, що хворобу розповсюджують паразитичні черви, які живуть в забрудненому ґрунті.

На Філіппінах понад півтори сотні пар відсвяткували День святого Валентина весіллям

На Філіппінах понад півтори сотні пар відсвяткували День святого Валентина весіллям

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Туризм на facebook і стежте за оновленнями розділу!

Повʼязані теми:

Наступна публікація