На курорті Кіпру оголосили "війну" п’яним туристам

На курорті Кіпру оголосили "війну" п’яним туристам

Фото: visualhunt.com/t.metamorfosis

Айя-Напу хочуть перетворити на престижний курорт для сімейного відпочинку.

На курорті Айя-Напа, що на Кіпрі, вирішили боротися з тими, хто зловживає алкоголем та поводиться свавільно у громадських місцях. Тут встановлять сучасну систему відеоспостереження, щоб своєчасно затримувати порушників порядку та п’яних туристів. Мер міста звернувся до туроператорів з проханням попереджувати відпочивальників про нові стандарти відпочинку, спрямовані на підвищення престижу Айя-Напи.

Зокрема, у зверненні йдеться, що у 90-х курорт став популярним серед молоді віком 18-30 років, пише The Telegraph. Вони приїздять сюди для нестримних розваг, які заважають більшості відпочивальників гармонійно проводити час.

"Ми будемо залучати більше платоспроможних туристів, і у нас буде краща якість туризму", - говорить мер міста.

За зразок у Айя-Напа візьмуть практику таких курортів як: Магалуф в Іспанії, острів Хвар у Хорватії, Сонячний берег у Болгарії та Кавос у Греції. Раніше ці пляжні містечка також були осередками відпочинку молоді, яка приїздила сюди заради випивки та непристойних розваг. В рамках 5-річного плану вони стали місцями сімейного відпочинку. Таку ж стратегію планує застосувати мер середземноморської оази на Кіпрі.

На розвиток курорту вкладена колосальна сума, щоб відкрити тут нові готелі та пляжі. Лише на яхту, що буде курсувати біля Айя-Напи, виділили 220 мільйонів євро.

Нагадаємо, що через недбальство туристів у Таїланді закриють один із найкрасивіших пляжів світу. Він розташовується в однойменній затишній бухті, оточеній скелями, а неподалік від набережної є чимало коралових рифів. Саме недбале ставлення відпочивальників та власників яхт, що відвідують бухту, до коралів підштовхнуло владу до таких надзвичайних заходів. Річ у тім, що останніми роками через них знищено близько 72% коралових рифів, які росли поблизу пляжу.

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Туризм на facebook і стежте за оновленнями розділу!

Повʼязані теми:

Наступна публікація