На Одещині оживили величезний лиман, який міг повністю висохнути

На Одещині оживили величезний лиман, який міг повністю висохнути

Фото: www.flickr.com/sorokin_oleg

Відновлено канал, який з'єднував Чорне море та Тилігульський лиман.

За останні чотири місяці рівень води у Тилігульському лимані піднявся на 70 сантиметрів. Це стало можливо завдяки повному відновленню замуленого каналу між ним та Чорним морем. Водойма стане більш цікавою для відпочивальників, адже тут можна буде і покупатись, і порибалити.

Тепер солоність води Тилігульського лиману нормалізується, що сприятиме поверненню сюди риби та птахів, йдеться на сторінці голови Одеської ОДА Максима Степанова.

"Загалом, проблеми з Тилігулом почалися кілька десятків років тому. Прісні ріки пересихали, а канал, що єднав водоймище з морем, замулило. Через це лиман почав міліти, а рівень солоності води тут став вдвічі більший, ніж у Чорному морі", - йдеться на сторінці.

Відновили канал ще минулого року, але значущі результати стали помітні лише тепер. На ньому встановили шлюз та поперечну дамбу, що дозволяє регулювати рівень води Тилігульського лиману, контролювати його солоність та дбати про його збереження.

При цьому, реконструкція каналу не завершена до кінця, йдеться у повідомленні. Так, завдяки коштам із обласного та державного бюджетів його планують відновити фундаментально.

Канал протікає в Одеській області неподалік від Коблевого.

Мій путівник. Коблеве - пташине царство і спа-салон Тилігульського лиману

Мій путівник. Коблеве - пташине царство і спа-салон Тилігульського лиману

Раніше згадувалось, що влада Одещини виділила колосальну суму на реставрацію Аккерманської фортеці. На виділені кошти планують провести археологічну розвідку, відреставрувати фортецю та налагодити інфраструктуру для туристів.

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Туризм на facebook і стежте за оновленнями розділу!

Повʼязані теми:

Наступна публікація