На Сейшелах створили заповідник розміром, як третина України

На Сейшелах створили заповідник розміром, як третина України

Фото: visualhunt.com/bastamanography

Влада островів буде охороняти відведену територію в Індійському океані в обмін на списання частини державного боргу.

На Сейшельських островах та у навколишній акваторії Індійського океану створили природний заповідник площею близько 210 тисяч квадратних кілометрів. Країна має охороняти відведені території, на які допускатимуться лише дослідницькі та пізнавальні групи туристів. На таке рішення влада островів пішла в обмін на списання 21 мільйона державного боргу.

Унікальну домовленість уряд Сейшельських островів уклав з американською природоохоронною організацією Nature Conservancy та низкою інвесторів ще 2016 року, пише BBC Україна. За умовами договору частину державного боргу виплатили інвестори. Натомість країна має вносити кошти в Траст з відновлення та підтримання флори й фауни Індійського океану та заповідних островів.

Значну суму державного боргу Сейшельських островів виплатив Фонд Леонардо Ді Капріо.

У майбутньому країна буде направляти заборговані кошти у новий траст - Трастовий фонд збереження природного середовища та адаптації до кліматичних змін Сейшельських островів (SeyCCAT).

Цей траст запропонує менші відсоткові ставки з виплати заборгованості. Будь-які заощадження направлять на фінансування нових проектів, спрямованих на захист природніх багатств та адаптації до наслідків зміни клімату в регіоні.

В рамках угоди, Сейшельські острови збільшують розмір захищених океанських територій від 0,04% до 30% до 2020 року. Так, спочатку буде створено морську природоохоронну зону на островах Альдабара, де гніздяться колонії птахів, мешкають сотні тисяч черепах та популяція дюгоні - морської корови - один з найбільш вразливих видів в Індійському океані.

Другим етапом стане створення парку навколо головних островів Сейшел. Там також обмежать риболовлю та туризм.

Раніше згадувалось, що через недбальство туристів у Таїланді закриють один з найкрасивіших пляжів світу. Недбале ставлення відпочивальників та власників яхт, що відвідують бухту, до коралів підштовхнуло владу до таких надзвичайних заходів. Річ у тому, що останніми роками через них знищено близько 72% коралових рифів, які росли поблизу пляжу.

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Туризм на facebook і стежте за оновленнями розділу!

Повʼязані теми:

Наступна публікація