На зимові свята до Ізраїлю. Як молодь може безкоштовно відвідати країну Партнерський Матеріал

На зимові свята до Ізраїлю. Як молодь може безкоштовно відвідати країну

Фото: flickr.com/amira_a

З програмою "Тагліт" українці можуть провести незабутні канікули.

В Ізраїлі, безумовно, є на що подивитися. У столиці держави, Єрусалимі, тісняться пам'ятки одразу декількох світових релігій: храми, мечеті, синагоги, розташовані по сусідству з широкими бульварами і нескінченними ринками. Приваблива країна для відвідування і з точки зору пляжного відпочинку, який тут доступний мандрівникам цілий рік. Не можна не відзначити, що тут розташовані одні з найкращих в світі медичні установи та знамените Мертве море, де можна поправити здоров'я. Знаєте як кажуть? "Тель-Авів гуляє, Єрусалим молиться, Хайфа працює". Так коротко можна сказати про дивовижну країну – Ізраїль. Це компактна та, водночас, дуже різноманітна країна.

Нехай у багатьох не завжди є час самостійно організувати поїздку, унікальна програма "Тагліт" зробить це за вас та подарує приголомшливу можливість вирушити в десятиденну подорож до Ізраїлю абсолютно безкоштовно. Ви поринете з головою в усі барви та таємниці цієї теплої країни і скуштуєте смачні страви, які полюбилися у всьому світі. Відчуваєте, що пора змінити умови? Тоді "Тагліт" – це прекрасна пропозиція для зимового "відкриття".

Чому треба поїхати до Ізраїлю разом із "Тагліт"?

Мета проекту "Тагліт" – щоб молодь єврейського походження з усього світу мала шанс розкрити свою національну ідентичність, з'їздивши до Ізраїлю і подивившись на нього з різних боків, – від історичних пам'яток до сучасності. "Тагліт" дарує 10 безкоштовних днів, але з деякими умовами.

Фото: ТСН.ua

1. Для участі в програмі потрібно мати єврейське походження. Хтось із ваших батьків або бабусь чи дідусь повинні мати єврейське коріння. Якщо ви вже були в Ізраїлі раніше, це не буде проблемою. Претендувати на поїздку не можуть лише ті, хто прожив в країні більше трьох місяців або має громадянство Ізраїлю.

2. У подорож можуть вирушити молоді люди від 18 до 26 років. Своєю чергою вноситься застава в розмірі 50 доларів для підтвердження поїздки, але потім ці гроші повертаються до вас!

Що цікавого підготував для вас "Тагліт?"

Ізраїльська історія – це тисячі років, місць, подій та легенд. Все це можна вивчати роками. Ми підготували найяскравіші місця та пам'ятки, які легко можна встигнути відвідати за 10 днів. Ви дізнаєтесь, що є в країні, як збирають в пустелі по два врожаї фруктів на рік, як вміють розважатися, як ніде на Близькому Сході. "Тагліт" пропонує незабутню поїздку для української молоді з єврейським корінням. Ви обов’язково побачите:

- Стіну Плачу в Єрусалимі. Віра в диво і сьогодні приводить сюди людей з усіх куточків світу. Щоб проникнути в саму суть, ви відвідаєте головну святиню в іудаїзмі і одну з найвідоміших релігійних пам'яток Ізраїлю, яку може побачити не тільки вірянин, але і будь-хто охочий. Вважається, що частина подій, описаних в Старому завіті, книгах, священних для іудеїв і християн, відбувалася саме на Храмовій горі, яку кільцем оточувала Стіна. Так, саме тут відбувалося випробування Авраама, від якого Бог зажадав принесення в жертву єдиного і довгоочікуваного сина. Не менш священним є це місце і для мусульман. Нагорі, на місці Першого Храму, зараз розташована третя за ступенем значущості святиня – мечеть Купол Скелі, всередині якої є камінь, який виступає. Саме з цього каменю пророк Мухаммед вознісся на небо на крилатому коні. Вже дві тисячі років паломники з усього світу приходять сюди помолитися. Час від часу на Стіні проступають краплі води, що нагадують сльози. Востаннє це було 1940 року.

- Ринок Махане Ієгуда. Розкішний єрусалимський ринок "Махане Ієгуда" (Табір Ієгуди), розкинув строкаті ряди між вулицями Яффо і Агріпас. Це найстаріший ринок країни, заснований 1887 року. Він засліплює фарбами, зводить з розуму пряними ароматами, приголомшує звуками багатоголосого натовпу – одним словом, це східний базар у всій своїй красі, не відвідавши який не можна скласти повного уявлення ні про місто, ні про країну, ні про народ. Тут є все, що тільки можна уявити і побажати: фрукти, випічка, сотні сортів сиру, риба, східні прянощі, сухофрукти. На ринку все дешевше, ніж в будь-якому магазині, а в невеликих ресторанчиках можна скуштувати смачні страви східної кухні.

Фото: ТСН.ua

- Музей Ізраїлю. Це один з найважливіших музеїв країни, в якому зберігаються знамениті Сувої Мертвого моря, а також є велика колекція іудаїстського та європейського мистецтва. Тут більше 500 000 експонатів! Музей Ізраїлю в Єрусалимі славиться величезною колекцією археологічних знахідок, об'єктів етнографії, а також шедеврів єврейського народу та світового мистецтва.

- Меморіал Голокосту Яд ва-Шем. Національний меморіал Катастрофи і Героїзму на Горі Пам'яті в Єрусалимі – це найбільший музей Голокосту у світі. Будьте готові до глибокого душевного потрясіння, без якого неможливо зрозуміти Ізраїль і усвідомити силу єврейського народу, який по-справжньому вміє пам'ятати. Меморіал був заснований 1953 року за рішенням Кнесету з метою увічнити пам'ять про євреїв-жертв нацизму в 1933-1945 роках, зруйнованих єврейських громад; а також віддати данину поваги борцям проти фашизму і праведникам світу, які рятували євреїв, ризикуючи власним життям. Меморіал щорічно відвідує більше мільйона осіб.

- Тель-Авів-Яффа. Це столиця середземноморських насолод. Тут зібрані таємниці стародавньої Яффи, світські плітки, музейні скарби, розкішний пляжний відпочинок, вечори в Будинку Опери, ночі в секретних барах. Звідси ви не поїдете розчарованим.

Фото: ТСН.ua

- Бахайські сади в Хайфі. Гідний претендент на звання восьмого дива світу – це сади в Хайфі, які висять, – місце паломництва послідовників бахаїзму. 19 зелених терас від Храму Баба по схилу Кармель до Середземного моря. Це унікальне місце з особливою аурою. Його головне завдання – змусити відвідувача подумати, що це місце незвичайне, в ньому є щось особливе. Весь Бахайський комплекс будувався десять років. Його вартість обійшлася бахайцям у 250 мільйонів доларів. Це добровільні пожертвування бахаїтів з усього світу. Люди вірять, що одного разу правителі всіх світових держав піднімуться до храму і укладуть вічний мир.

- Галілея. Спробуйте ароматні сири або натуральний йогурт на молочній фермі ALTO, навчіться пекти медові коржі на сімейній пасіці, побалуйте себе келихом вина. Також там є Монастир Сестер Назарета – одне з найпопулярніших місць для паломництва в Галілеї. Тут під землею збереглися руїни будинків і колон часів Римської імперії.

- Мертве море. Де можна читати книжку, лежачи на хвилях, як на дивані? А від душі вивалятися у грязі, щоб вас при цьому ще й похвалили за ведення здорового способу життя? За легендою, Мертве море було притулком для короля Давида. До того ж, це один з перших курортів у світі, а також постачальник великої різноманітності продуктів, від бальзамів для єгипетської муміфікації, до всіляких добрив. Мертве море – це той випадок, коли приємне так легко поєднати з корисним.

Фото: ТСН.ua

- Фортеця Масада. Тут збереглися історичні декорації – триярусний Північний палац Ірода, лазня з мозаїчною підлогою і фресками на стінах, скельні резервуари з водою і синагога. Сьогодні саме тут ізраїльтяни приймають військову присягу: "Масада більше не впаде!". У Масаді зберігалося багато харчових і збройових запасів, була влаштована майстерна система водопостачання, лазні, за зразком римських. Фортеця використовувалася також для зберігання царського золота.

- Махтеш Рамон. Стояти на краю найбільшого ерозійного кратера в світі – це можна разказувати друзям нескінченно. Це геологічний феномен. Махтеш Рамон виник близько 200 мільйонів років тому через вітри і дощі. Тут є центр відвідувань, оглядовий майданчик і обсерваторія. Можна заскочити і на ферму альпак – вона розташована майже біля кратера.

Фото: ТСН.ua

Окрім цієї дивовижної програми, Ізраїль може похвалитися смачною кухнею, в якій поєднуються східні традиції цих місць і рецепти, які привезли з собою євреї з діаспор з усього світу.Думаєте це все? "Тагліт" приготував багато сюрпризів, які залишаться у ваших спогадах назавжди. Тож не зволікайте! Саме зараз йде реєстрація на поїздку Зима 2018 і ви можете відправити заявку за посиланням та починати збирати свої валізи.

Повʼязані теми:

Наступна публікація