За три тижні Україна матиме безвіз зі ще однією острівною країною

За три тижні Україна матиме безвіз зі ще однією острівною країною

Стандартні безвізові подорожі визначені до 90 днів.

Міжурядова угода України зі Співдружністю Домініки про скасування візових вимог для громадян обох країн набуде чинності 13 листопада.

Про це повідомило Міністерство закордонних справ України.

"Угодою передбачено взаємні безвізові подорожі з будь-якою метою в'їзду строком до 90 днів протягом 180 днів; безоплатні довгострокові візи для перебування понад 90 днів", - уточнили в МЗС.

Маємо приємні новини для громадян України та Домініки!

Опубліковано Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine Четвер, 24 жовтня 2019 р.

Країна розташована на острові вулканічного походження в Карибському регіоні в Атлантичному океані поблизу північноамериканського континенту. По сусідству з Домінікою – Гваделупа та Мартиніка. На острові, що менший за площу Києва, проживає трохи більше 72 тисяч людей. Державна мова – англійська, свого часу Домініка була британською колонією.

Нині на Домініці активних вулканів немає. Є лише гори, гейзери, гарячі джерела та невеликі озера з киплячою водою. На узбережжі — пляжі з чорним і жовтим піском. Клімат там тропічний, а найкраща погода для відпочинку – від листопада до березня. Від липня до вересня – період ураганів.

Назва острівної держави походить від лат. Daminicus ("Неділя"). Вважається, що Христофор Колумб назвав острів на честь дня тижня, коли відкрив його у листопаді 1493 року.

Фото: Associated Press

Нагадаємо, 19 серпня цього року Кабінет міністрів України затвердив угоду з урядом Співдружності Домініки про скасування візових вимог, вчинену в травні 2019 року в Лондоні. Передбачено, що громадяни двох країн, які користуються дійсними паспортами, можуть в’їжджати, виїжджати, прямувати транзитом і перебувати без віз на території держави іншої сторони впродовж терміну, що не перевищує 90 днів, протягом 180 днів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація