П'ять курортних селищ Херсонської області на Азовському та Чорному морях

П'ять курортних селищ Херсонської області на Азовському та Чорному морях

Фото: www.flickr.com/Volodya

Курорти для сімейного відпочинку та затишні селища Херсонської області.

Особливість Херсонської області в тому, що її омиває одразу Азовське та Чорне моря. Найпопулярніші курортні містечка тут, це Генічеськ, Скадовськ та Залізний Порт. Однак є маса інших селищ, де набагато менший наплив відпочиваючих, а увага до гостей більша. До того-ж вони будуть значно затишніші, а на пляжі не доведеться проштовхуватись крізь натовп.

ТСН. Туризм підготував список з п'яти невідомих курортів Херсонської області на Азовському та Чорному морях.

Приморське (Генічеський район)

Село Приморське розташоване за 30 км від міста Генічеськ. Воно налічує всього кілька десятків дворів та знаходиться на самому березі моря. Житло можна орендувати у місцевих жителів. Умови тут скромні, проте і ціни відповідні.

Відпочинок в Приморському сподобається шанувальникам тиші. Пляж тут великий, піщаний та пустинний. Охочі можуть розбити намет. До того-ж, вхід в воду пологий, він чудово підійде для маленьких дітей, які не вміють плавати. Температура води в сезон – 25–30 градусів.

Берег омиває одна із заток Азовського моря, а саме Утлюцький лиман. В Приморському можна порибалити, тут ловиться бичок та кефаль.

Інфраструктура в селі розвинута слабо, тому все необхідне краще брати з собою. В селі працює кілька магазинів.

Фото: www.flickr.com/cynovg

Хорли (Каланчацький район)

Село Хорли розташоване на півострові Гіркий Кут, який омиває Чорне море.

В селищі працює чимало пансіонатів, баз відпочинку, готелів, а також є лікувально оздоровчий комплекс. Умови для проживання різняться: від апартаментів класу "люкс" до скромних номерів з мінімальними зручностями. Місцеві жителі здають в оренду кімнати. В Хорлах працює низка кафе, ресторанів та дискотек.

Море в селищі тепле, а берег пологий. Особливо сподобається сім'ям з дітьми, бо до глибин потрібно чимало пройти. Також тут літом працює Луна-парк, водні атракціони та гірки, здаються в оренду катери та катамарани.

Місцеві жителі вирощують виноград та інші фрукти, а також роблять вино. Все це можна придбати на ринкові, що знаходиться в центі Хорлів. Поряд працюють магазини та аптека, де продається все необхідне.

На околицях селища є цілющі грязі. Вони будуть корисні для лікування суглобів, нервових закінчень та шкіри. При чому відпочиваючі приїжджають сюди не лише в оздоровчий комплекс, а лікуються самостійно.

Водорості тут  також особливі, які збагачують повітря йодом. Вони корисні для кісток та суглобів. Тому можна побачити кумедних людей обмотаних морською рослинністю.

 

Фото: www.instagram.com/lew_s_art

Роздольне (Каланчацький район)

Село Роздольне розташоване на березі Джарилгацької затоки та Роздольного лиману.

В селищі є кілька дитячих таборів. Берег тут пологий, а вода швидко прогрівається.

На околиці Роздольного є парк, що залишився від старовинного маєтку, поряд росте ліс. В лимані та затоці водиться риба, а в місцевих жителів можна орендувати рибальські снасті.

На відстані близько 5 км від Роздольного знаходиться півострів Карадай. З нього відкривається чудова панорама на море.

Селище небагатолюдне, тому чудово підійде для сімейного відпочинку та шанувальників тиші.

Фото: www.instagram.com/vadey_kiss

Красне (Скадовський район)

Селище Красне розташоване на березі Джарилгацької затоки. Воно має чудові широкі пляжі. Літом багато людей сюди приїжджають саме для проживання в палатках, ловлі риби та відпочинку під відкритим небом.

Місцеві жителі здають в оренду кімнати. В Красному є кілька пансіонатів, дитячий табір, кафе та магазини. Вартість за проживання за добу обійдеться від 50 грн з людини, в приватному секторі.

На ринку можна придбати фрукти та овочі, вирощені місцевими жителями.

Неподалік від пляжів є лікувальна блакитна глина. Її використовують для профілактики раку, прикладаючи до місця з пухлиною. Більш широко глина використовується для лікування м'язів, суглобів, кісток, периферійної нервової системи, а також в косметичних цілях.

Фото: www.flickr.com/klakeduker

Лазурне (Скадовський район)

Смт Лазурне розташоване на березі Чорного моря та Джарилгацької затоки. В межах містечка їх розділяє коса, що утворює острів Джарилгач. Територія острова відведена під Національний природний парк. Біля Лазурного є озеро Устричне.

Містечко в літній період заповнюють відпочиваючі. Тут є багато пансіонатів, баз відпочинку та санаторіїв. Охочі жити подалі від цивілізації можуть розміститись на острові в палатках, де кожен зможе відчути себе Робінзоном Крузо.

Фото: www.flickr.com/Volodya

В місті добре розвинена інфраструктура, є: Луна-парк, яхт-клуб, дискотеки та кафе. Численні туристичні бази пропонують катання на "бананах", катамаранах, водних мотоциклах та дельтапланах.

З Лазурного можна поїхати на ряд екскурсій. Також тут можна відвідати Музей скіфів та Музей іграшок.

Для оздоровлення на острові Джарилгач є лікувальні грязі та блакитна глина. Морська вода має тут особливе забарвлення, звідки і походить назва містечка.

Фото: www.flickr.com/Алексей Белецкий

Повʼязані теми:

Наступна публікація