П'ять незвичайних курортів Миколаївської області на Чорному морі, про які ви не знали

П'ять незвичайних курортів Миколаївської області на Чорному морі, про які ви не знали

Фото: www.flickr.com/Serge Ferliy

Невеличкі острови, лікувальні озера, мальовничі морські коси та інші мальовничі природні пам'ятки Миколаївщини.

Миколаївська область омивається водами Чорного моря, а в нього тут впадають річки Південний Буг та Березань. Це робить невелику берегову лінію області надзвичайно багатою на озера та лимани. На Миколаївщині знаходяться залишки древнього міста-держави Ольвія та Національний природний парк "Білобережжя Святослава".

ТСН. Туризм підготував список із п'яти невідомих селищ Миколаївської області, оточених дивовижною природою.

Морське

Село Морське розташоване на березі Чорного моря, неподалік від Коблево. В межах селища є досить великий піщаний пляж з маяком. Берегова лінія місцями переходить в невеличкі обриви.

На узбережжі знаходиться чимало баз відпочинку, пансіонатів та готелів. Як варіант, житло можна орендувати в місцевих жителів. В приморській зоні є школа віндсерфінгу. Це водний вид спорту в якому управляють серфінг-дошкою з вітрилом.

Пляж тут великий, а відпочиваючих небагато. Тому можна з комфортом загоряти, насолоджуючись навколишніми пейзажами.

Наприкінці літа в селищі проводиться фестиваль електронної музики, який збирає сотні шанувальників. На пляжі працюють кафе та ресторани.

Фото: www.flickr.com/Andrey

Рибаківка

Село Рибаківка розташоване між трьома водоймами: Чорним морем, Березанським лиманом та озером Солонець-Тузли. Селище в останні роки починає все більше приваблювати відпочиваючих. Це пов'язано з тим, що інфраструктура тут стрімко розвивається, а ціни відносно відоміших курортних містечок області нижчі. На узбережжі є низка пансіонатів, будинків відпочинку та дитячих таборів.

Озеро Солонець-Тузли відоме своїми лікувальними грязями. Однак в спекотне літо воно інколи висихає залишаючи на дні шар солі. Цікаво, що сіль має два шари білий та рожевий. Лікувальні властивості грязей та солі озера підтвердив Український науково-дослідний інститут.

Місце де Березанський лиман впадає в море не широке та мальовниче, його часто відвідують гості селища та роблять тут атмосферні фото.

Фото: www.flickr.com/Александр Сторожук

На відстані чотирьох кілометрів від берегу знаходиться острів Березань. Його висота коливається від 3 до 21-го метра. На острові є залишки древнього грецького полісу та оборонного форту. Також тут встановлений пам'ятник Лейтенанту Шмідту. На Березань можна замовити екскурсію з Рибаківки, послухати про багату історію острова та зробити фото.

Через протоку від села Рибаківки знаходиться, ще один курорт Чорноморка.

Фото: www.instagram.com/ua_in_rus

Чорноморка

Чорноморка розташована неподалік від портового міста Очаків. Селище має велику протяжність з сходу на захід. Деякі бази відпочинку знаходяться на Лагерній косі, яка розділяє Чорне море та Березанський лиман. Її ширина від 100 м до 1-го кілометра, тому в деяких місцях можна почергово скупатись в різних водоймах.

Також на околиці селища є невеличкий Бейкуський лиман. Тому, для купань в Чорноморці є цілий асортимент місць для плавання.

Тут є більше двадцяти баз відпочинку та пансіонатів. На березі працюють кафе, ресторанчики та дискотеки. Однак є і спокійні затишні пляжі, які чудово підійдуть для сімейного відпочинку. До того-ж мальовнича природа біля лиманів, морське повітря та прекрасні панорами Лагерної коси роблять це місце неповторним. Для дітей тут є аквапарк та водні гірки.

На морі тут можна покататись на "банані", катамарані та катері, а також орендувати дельтаплан.

Ціни в Чорноморці досить доступні. Вартість проживання за добу з людини розпочинається від 50 грн. А охочі можуть розбити палатки біля лиманів.

Фото: www.flickr.com/mkitashkin

Покровське

Селище Покровське розташоване на Кінбурнському півострові. Його береги омиває Дніпровсько-Бузький лиман. Однак за кілька кілометрів від поселення вже видніється Чорне море.

Неподалік від Покровського є Кінбурнська коса. Вона розділяє море та лиман. Саме тут варто робити панорамні фото на фоні широких пляжів та безкінечних вод Чорного моря.

На півострові багато хвойних дерев, тут є Національний природний парк "Білобережжя Святослава". Місцевість має незвичайну рослинність, багато озер та плавнів, а також зберігає чимало легенд. Сюди варто з'їздити на екскурсію та зробити фотографії.

В Покровському є чимало баз відпочинку, а місцеві жителі здають в оренду кімнати. Для туризму створені всі умови. На березі лиману працюють кафе, ресторани та дискотеки. В селищі добре розвинена інфраструктура. Однак через своє розташування відпочиваючих тут небагато. Тому за доступну вартість та без натовпу на пляжах можна чудово відпочивати.

Фото: www.flickr.com/Ладимир Бондар

Покровка

На іншій стороні Кінбурнського півострова є село Покровка. Воно значно менше за Покровське та оточене численними плавнями та озерами. Біля села можна побачити чудову природу Національного природного парку "Білобережжя Святослава".

Покровка розташована на березі Чорного моря та Ягорлицької затоки. Неподалік від села тягнеться невеличка коса. З неї видно два острова: Круглий та Довгий.

Інфраструктура в селі розвинена слабо. Тут є кілька готелів та продуктовий магазин. Місцеві жителі здають в оренду кімнати, а також проводять екскурсії по історичних місцях.

Фото: www.flickr.com/Dharma Opensource

Також можна жити в палатках та насолоджуватись прекрасними панорамами недоторканної природи. Тут росте багато хвойних дерев та незвичної для інших регіонів України рослинності.

Солона вода та грязь навколишніх озер вважається лікувальною.

Це чудове місце для сімейного відпочинку, а також для людей які бажають насолодитись тишою, подалі від шумних міст.

Фото: www.flickr.com/Michael Klokta

Повʼязані теми:

Наступна публікація