Перший підводний ресторан Європи з панорамним вікном зводять у Норвегії

Перший підводний ресторан Європи з панорамним вікном зводять у Норвегії

Фото: Under

Ресторан буде розташовуватись на глибині 5 метрів.

На початку 2019 року на півдні Норвегії у місті Ліннеснес відкриється перший підводний ресторан Європи. Концептуальна будівля буде занурена у Північне море. Головною принадою закладу стане величезне панорамне вікно шириною майже 10 метрів.

Меню підводного ресторану змінюватиметься залежно від сезону, пише CNN. Так, влітку відвідувачам пропонуватимуть страви здебільшого з місцевих овочів та фруктів. Взимку - з грибами та горіхами. Основним складником меню протягом року стануть страви з морепродуктів, зокрема з молюсків.

Фото: Under

Ресторан називатиметься Under. Гості зможуть розміщуватись на одному з трьох рівнів: вхід на суходолі, бар "Шампань" дещо нижче та ресторан з панорамним вікном, який вміщуватиме до сотні відвідувачів. Нижній ярус буде розміщуватись на глибині 5 метрів. Тут, обідаючи, можна буде спостерігати за поведінкою морських жителів.

Фото: Under

Будівля ресторану буде схожа на перископ, а інтер’єри оздоблять натуральними матеріалами, щоб люди почувалися комфортно і не нервувались через перебування у замкнутому підводному просторі. "Це буде унікальний досвід. При цьому, відпочивальники мають почуватися у безпеці, частуючись в ресторані", - говорить Руна Грасдал, головний архітектор проекту.

Крім того, коли ресторан буде зачинений, його використовуватимуть для своїх досліджень морські біологи. Тому він слугуватиме ще й для науки, а не лише як заклад харчування.

Фото: Under

Нагадаємо, Норвегія увійшла до рейтингу 10 найщасливіших країн 2018 року. Вона посіла друге місце після Фінляндії та випередила на одну сходинку Данію. Кожну з країн українці можуть відвідати, скориставшись біометричним паспортом.

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Туризм на facebook і стежте за оновленнями розділу!

Повʼязані теми:

Наступна публікація