Після зливи на Аккерманській фортеці з'явилися нові тріщини і обвалилася кладка

Після зливи на Аккерманській фортеці з'явилися нові тріщини і обвалилася кладка

Фото: bessarabiainform.com

Білгород-Дністерська фортеця або Аккерманська фортеця — історико-архітектурна пам'ятка XIII–XV століть, розташована у місті Білгород-Дністровський, Одеської області.

Сильні зливи, що пройшли в Одеській області у минулі вихідні, пошкодили деякі стіни пам'ятки національного значення — Аккерманської фортеці, повідомляє dumskaya.net.

Як повідомляє в. о. директор комунального підприємства "Фортеця" Олександр Морозов, від удару стихії постраждала зовнішня частина фортеці з боку лиману.

Фото: dumskaya.net

Так, на вежі №2 (тієї, яку зміцнювали бетонними подушками 2016 року) розірвані контрольні маяки і утворилися нові тріщини. Біля основи башти №25 обвалився ґрунт. Крім того, у північно-західній вежі, в зоні проведення першочергових робіт, стався обвал кладки.

Фото: dumskaya.net

Керівник КП додав, що на ситуацію вже відреагувала облдержадміністрація.

"Управлінням охорони об'єктів культурної спадщини зафіксовані аварійні ділянки. Зібрали комісію. Все оперативно, — зазначив Олександр Морозов. — Міську комісію ТЕБ НС потрібно чекати, не до фортеці міським чиновникам, як виявилося.

Прошу оперативності у прийнятті заходів, щоб терміново профінансувати роботи з порятунку пам'ятника", - йдеться у повідомленні. За його словами, пошкодження не становлять небезпеки для відвідувачів внутрішньої території, так що фортеця працює в штатному режимі.

Нагадаємо, влада Одеси не рекомендує купатися на всіх пляжах міста.

Екологи не рекомендують купатися на одеських пляжах після нещодавньої негоди

Екологи не рекомендують купатися на одеських пляжах після нещодавньої негоди

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація