Поради мандрівникам. 7 речей, які не варто робити під час подорожі

Поради мандрівникам. 7 речей, які не варто робити під час подорожі

Фото: visualhunt.com/the russians are here

Під час мандрівки варто пам’ятати про особисту безпеку, з повагою ставитися до природи та людей.

Подорожуючи можна, навіть того не підозрюючи, нанести шкоду середовищу, яке вас оточує, чи самому потрапити в незручну ситуацію. Тому, варто дотримуватися перерахованих нижче порад, щоб після повернення додому залишились лише приємні спогади.

1. Не варто годувати диких тварин

Одна з причин, яка підштовхує людей годувати диких тварин – бажання зробити з ними фото на згадку. Однак, варто пам’ятати, що тварина може повестися вороже і навіть напасти. До того ж, ваші харчі можуть бути шкідливими для неї.

2. Не фотографуйте людей без дозволу

В багатьох країнах фотографувати незнайомців без дозволу забороняється законом. Тому перш ніж зробити кадр сторонньої людини – запитайте дозволу. 

3. Не залишайте після себе сміття

Порада цілком зрозуміла, але часто ми забуваємо про це просте правило. Коли подорожуєш заповідником, великим парком чи екологічною стежкою – поліетиленові відходи краще складати до рюкзака та викинути у смітник в місті. Часто заповідні зони погано фінансуються і, відповідно, рідко прибираються.

4. Обирайте альтернативу літакові

Насамперед, літаки викидають в повітря чимало шкідливих речовин. Це призводить до забруднення довкілля та глобального потепління. Тому, менше вдаючись до перельотів, ми бережемо довкілля. До того ж, подорож поїздом, автобусом чи автомобілем буде коштувати значно дешевше.

5. Не витрачайте надто багато коштів

Сувеніри варто купувати подалі від популярних туристичних локацій – там вони будуть коштувати значно дешевше. А поїсти можна в місцях, яким надають перевагу місцеві. Це дозволить спробувати місцеву кухню і поїсти дешевше.

6. Не робіть селфі із тваринами

Тварини можуть утримуватись незаконно та в невідповідних умовах лише заради того, щоб приваблювати туристів. Фотографуючись, ви заохочуєте власника утримувати їх й надалі.

7. Не принижуйте людей

Подорожуючи, ставтеся з повагою до усіх людей, які зустрічаються на шляху. І навіть якщо ви мандруєте одним з найбідніших місць світу – це не привід ставитися до місцевих, як до експонатів.

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Туризм на facebook і стежте за оновленнями розділу!

Повʼязані теми:

Наступна публікація