Рай для інтровертів: 10 казкових місць світу, в існування яких складно повірити

Рай для інтровертів: 10 казкових місць світу, в існування яких складно повірити

Фото: www.flickr.com/Drunken Prophet

Таємничі та неймовірні острівні селища, скельні міста та віддалені поселення, які варто відвідати.

На планеті є чимало цікавих місць, відрізаних від навколишнього світу через своє розташування, відсутність зручних шляхів чи з інших причин. ТСН.Туризм підготував підбірку 10 неймовірно красивих місць, які не входять до популярних туристичних маршрутів, розташовані у віддалених місцях, однак зачаровують своїми панорамами та пейзажами.

Монемвасія, Греція

Острів Монемвасія розташований в Егейському морі та з’єднаний із Пелопоннеським півостровом лише однією дамбою з мостом. Назву він успадкував від старовинної фортеці, від якої нині залишились лише руїни на скелях. В перекладі з грецької Монемвасія означає – "Один вхід". А сам острів виник в результаті потужного землетрусу, що, імовірно, відбувся 375 року.

На острові, крім руїн фортеці, розташовується невеличке селище з старовинною забудовою, низка готелів та кафе, візантійська церква святої Софії та музей. Всі заклади для відпочинку та дозвілля розташовуються в старовинних будиночках.

Фото: www.flickr.com/Yiorgos Mourikis

Ругон, Франція

Ругон – муніципалітет у регіоні Прованс-Альпи-Лазурний берег, що у Франції. Селище населяють менше ніж сто людей, а більшість забудови Ругону старовинна. Привабливе поселення тим, що воно розташоване в регіональному природному парку Вердон, на краю Вердонської ущелини. Незважаючи на малі розміри та віддаленість від міст, в Ругоні добре розвинена інфраструктура – тут працює готель, кілька кафе та магазинів.

Фото: www.flickr.com/Philippe Chauveau

Ундредал, Норвегія

Селище Ундредал розташоване в муніципалітеті Аурланд у Норвегії, його населення близько ста мешканців. Однак, потік туристів сюди ніколи не зменшується. Це пов’язано з тим, що Ундредал з'явився на березі грандіозного фіорду та оточений з усіх боків мальовничими горами. Ще одна причина, це коричневий сир "Брунуст", який тут виготовляють з козячого молока. Це особливий сорт, що готують здебільшого в скандинавських країнах.

Туристи їдуть до Ундредала відпочити від міського шуму, помилуватись фіордом Аурленд та навколишніми горами, а також почастуватись місцевими стравами в затишних набережних кафе.

Фото: visualhunt.com/Martin Mastelak

Гасадалур, Данія

Селище Гасадалур розташоване на острові Воар, Фарерського архіпелагу в Атлантичному океані. Острів має круті береги, з яких відкриваються безкраї панорами, а біля самого Гасадалура зі скель в океан спадає водоспад фантастичної краси - Мулаффосур.

Найвищі скелі острова відділяють селище від іншої його частини, а тому дістатись сюди не так просто. Це призводить до зменшення чисельності населення. Разом з тим, в селищі працюють готелі магазини та кафе, а на острові є аеропорт.

Фото: www.flickr.com/Saemund Tausen

Істрок, Гренландія

Істрок – невеличке селище на березі Данської протоки, в окрузі Сермерсоок на південному сході Гренландії. Поселення одне з найменших у Гренландії, а більшість його жителів займаються полюванням та рибалкою. Окрім того, Істерок – це місце старту численних експедицій на льодовий щит Гренландії, оскільки поселення одне з найближчих до льодовика.

Незважаючи на малі розміри, в селищі працює супермаркет. Однак дістатись сюди надзвичайно непросто, адже Істрок оточений з усіх боків крижинами та снігом.

Фото: www.flickr.com/xhogo xhogo

Острів святої Єлени

Острів святої Єлени – одне з найбільш віддалених місць від материка. Він розташований в Атлантичному океані, за 1800 км на південний захід від Африканського континента. Столиця острова, а також порт, – місто Джеймстаун.

Острови святої Єлени, Вознесіння та архіпелаг Трестан-де-Кунья належать Великій Британії. Однак, саме на острові святої Єлени відбував своє покарання французький імператор Наполеон, а тому місце, де він утримувався, його поховання та навколишній парк належать Франції.

Фото: www.flickr.com/David Stanley

Бандіагара, Малі

Бандіагара – невелике містечко в муніципалітеті Мопті, Малі. Воно розташоване за 65 км від адміністративного центру, на річці Йаме, що пересихає. У місті живе плем’я Догон. Більшість будівель тут зроблені з кольорової глини та деревини. При цьому в містечку працює кілька готелів, ресторанів, кафе та магазинів.

Неподалік від міста розташоване нагір’я Бандіагар, яке входить до світової спадщини ЮНЕСКО. Скелі, які утворюють плато, нагадують форму чаші, в них розміщуються житла, зерносховища, вівтарі, святилища та місця для суспільних зібрань.

Фото: www.flickr.com/Carsten ten Brink

Фуктал, Індія

Фуктал – це комплекс укріплень, збудованих для духовного збагачення і самопізнання. Фактично, це скельний монастир, який збудували буддисти, імовірно, в XII столітті, біля входу у величезну печеру. Він цікавий не лише своєю ізольованістю, а й архітектурою – будівлі збудовані за принципом бджолиних сот. Розташовується Фуктал у долині річки Лунгнак, серед Гімалайських гір, у штаті Джаму та Кашмір, північна Індія.

Поряд з Фукталем є невеличке селище. Жителі та ченці активно взаємодіють. Насамперед, селяни відвідують монастир для молитов. Крім того, ченці вивчають класичну тибетську медицину та лікують хворих, також вони відвідують селище для проведення весіль, днів народжень та похоронів. Крім цього, в Футкалі протягом року проводиться близько 10 фестивалів, які відзначають для більшої комунікації з місцевими жителями та туристами, а також для популяризації старовинних традицій.

Фото: www.flickr.com/Balaji Srinivasan

Шапа, В’єтнам

Місто Шапа розташоване на північному заході В’єтнаму, неподалік від кордону з Китаєм. Гірська місцевість з унікальними рельєфами, водоспадами та розташування поряд вершини Фаншипан, найвищої на півострові Індокитай – приваблюють сюди чимало туристів. Разом з тим, місто не дуже велике – його населення близько 9 тисяч.

Фото: www.flickr.com/spyönk

Острів Аугашима, Японія

Острів вулканічного походження Аугашима, що в Філіпінському морі, належить Японії та належить до префектури (області) Токіо. Тут розташовується селище з аналогічною назвою. Аугашима має найменші розміри в архіпелазі та виник в результаті виверження як мінімум чотирьох вулканів. З усіх боків Аугашима має скелясті береги, утворені закам’янілою магмою. При цьому, центр острова нагадує райську оазу, а на додачу тут завжди зберігається теплий субтропічний клімат з помірною вологістю.

Однак на Аугашимі є ще один активний вулкан. А тому, жителі селища, яких тут проживає близько двохсот, постійно ризикують стати очевидцями виверження. Але це нікого не лякає і сюди навіть приїздять туристи, щоб оглянути острів-вулкан, з якого відкриваються казкові панорами.

Фото: www.flickr.com/mahendra rajapaksha

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Туризм на facebook і стежте за оновленнями розділу!

Повʼязані теми:

Наступна публікація