Рай знайдено: 7 безлюдних островів Азії для відпочинку

Рай знайдено: 7 безлюдних островів Азії для відпочинку

Фото: Visualhunt.com/Sergii Gulenok

Туристичні маршрути та красиві місця для релаксу

На порожніх пляжах Азії кілька десятиліть тому гуляв вітер. Але зараз знайти вільне узбережжя стало складніше. Слідом за туристами пляжі заполонили сувенірні лавки, магазини та готелі. Тепер, щоб втекти від цивілізації доведеться відійти від популярних туристичних маршрутів.

Якщо ви уявляєте рай, як тропічний пляж в обрамленні пальм, а поруч тропічний ліс з тваринами, тоді Азія те що треба.

CNN дослідив мальовничі місця від Індонезії до Індії та розповів, про дванадцять райських островів. Ми відібрали сім найдивовижніших, де кожен знайде для себе щось цікаве. В цих місцях традиційні культури і незаймані ландшафти повернуть вас в минуле.

Острів Кох Ронг, Камбоджа

Фото: Visualhunt.com/Happytimeblog

Прихований від узбережжя Камбоджі в Сіамській затоці, острів Кох Ронг ніби залишився в минулому.

Він дає можливість зрозуміти, яким був більш розвинутий острів Кох Самуї 30 років тому.

Американська і французька версії ТВ-шоу "Survivor" (аналог. "Останній герой") знімались в Кох Ронг. Однак острову, ще далеко до звичного туристичного місця.

Прихильники моря сонця та піску можуть вибрати серед 23 пляжів. А шукачам недоторканої природи, поруч, відкривається велика лісиста місцевість.

Більшість туристів живуть в дикій природі. Як альтернатива, висококласний готель Song Saa Private Island пропонує всі можливі зручності.

Острів Пангор, Малайзія

Фото: Visualhunt.com/Paul Williams

Крихітний Пангор на заході Малайзії не розвинутий, у порівнянні з островами Пенанг і Лангкаві.

Однак, тут буде цікаво тим хто прагне пережити справжню пригоду.

Східна набережна Пангкору усипана будинками на опорах, які належать місцевим рибакам. В цих старовинних селищах риболовля та ремонт човнів залишаються основними заняттями дотепер.

А західне узбережжя це чудові білі піщані пляжі, що огортають бірюзові бухти.

Серед місцевих визначних пам'яток – руїни 17-го століття голландського форту та храму Фу Лін Гонг з його екстравагантною даоською скульптурою, а також мініатюрна версія Великої Китайської стіни.

Ви можете поселитися в скромних бунгало на пляжі вздовж Коралової затоки або в шикарних апартаментах Pangkor Laut Resort.

Острів Ланбі, М'янма

Фото: Visualhunt.com/guillenperez

Найбільший острів в морському національному парку з однойменною назвою, Ланбі поєднує незайманий тропічний ліс, пляжі, коралові рифи та місцеві традиції.

Район населяють дуже різні тварини: панголіни, кольорові птахи-носороги, летючі лисиці, ламантини, морські черепахи, а ще десятки видів коралів і тропічних риб.

Крім диких звірів, Ланбі – притулок для Мокен, або "морських циган". Це мала етнічна група М'янми, представники якої живуть на острові протягом декількох поколінь.

На архіпелагові розташовано п'ять сіл Мокен, а також низка їхніх духовних та культурних пам'яток.

Спеціальний інститут підтримує дослідницьку станцію на острівкові Бо Чо з невеликим музеєм, що присвячений тваринам, рослинам та спадщині мокенів.

Андаманські острови, Індія

Фото: Visualhunt.com/paweesit

Перегородка, що розділяє Бенгальську затоку та Андаманське море, це Андаманський архіпелаг – суміш сучасної континентальної Індії та світу реліквій. Тут є незліченні пляжі, бухти і коралові рифи.

У цій тропічній глушині, можна зранку гуляти серед корів та рибалок в бухті Corbyn's Beach. Або пірнати з аквалангом в Національному морському паркові Махатма Ганді. Ви можете побачити екзотичні пам'ятки та відчути запахи Aberdeen Bazaar в Порт-Блер - столиці Андаманських та Нікобарських островів.

Цікаво оглянути джунглі, які приховують руїни на острові Росс, шибениці на о-ві Вайпер, а також ганебну Стільникову в'язницю, де вбивці й політики були ув'язнені разом.

Якщо хочете просто відпочити, то коротка поїздка на поромі від Порт-Блер до острова Хейвлок буде дуже цікавою. Він за останні декілька років перетворився з палаткового містечка в центр розкішних бутиків та готелів.

Острів Палаван, Філіппіни 

Фото: Visualhunt.com/古夫。光影の眼

Палаван розташований у південно-західній частині Філіппін. Він, як і багато островів поруч, слабо пристосований для туризму.

На острові незвичайна природа. Моторошні підземні ріки в Пуерто-Принцеса та морський природній парк Риф Туббатаха – віднесені до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

В провінції Сан-Вісенте на північно-західному узбережжі острова розкинувся пляж Лонг-Біч, довжиною 13 км. Він найдовший у Філіппінах. Однак, тут навіть зараз немає розкішних готелів та сучасних курортів.

Не дивлячись на це, на острові можна знайти місця, щоб зручно поселитись.

Охочі можуть жити в готелі El Nido Resorts, який пропонує надводні бунгало на північному узбережжі Палавана.

Острови Кондао, В'єтнам

Фото: Visualhunt.com/buianhha

Раніше Кондао був колонією Французького Індокитаю і називався Островом Диявола. Проте тепер лише історичні пам'ятки нагадують про це, а тут протікає цілком спокійне життя.

Кондао входить до архіпелагу з 16-ти островів, які тягнуться від гирла річки Меконг.

До цього райського куточка можна дістатись двома шляхами: переліт з Хошіміна або поромна переправа від Вунгтау. Величезні коралові рифи, тінисті пляжі, тропічні лісні тропи та розкішні пляжні готелі ніби створені для безтурботного відпочинку.

Любителям історії буде цікаво дізнатись про роль острова в освоєнні океанів – Марко Поло нібито сходив тут на берег коли повертався до Венеції.

Щоб краще дізнатися про військове минуле місцевості, варто відвідати Революційний музей розміщений в колишній резиденції французького полководця. Або пройти туристичним маршрутом до покинутих в'язниць на острові.

Найкращий спосіб роздивитись все на острові – орендувати мотоцикл в готелі чи місцевому прокаті спорядження.

Охочі в Кондао можуть пірнати з аквалангом, повноцінно займатись дайвінгом та рибальством.

У період з травня по жовтень, відвідувачі можуть спостерігати, як морські черепахи відкладають яйця. А потім їх немовлята вилуплюються та тікають до моря.

Острів Хоккайдо, Японія

Фото: Visualhunt.com/arcreyes [-ratamahatta-]

У той час як більша частина Японії розвинена, Хоккайдо до сих пір зберігає дику, незайману атмосферу.

Населений бурими ведмедями, морськими орлами і безліччю інших тварин острів, має різноманітний ландшафт: засніжені вулкани, гарячі джерела, озера і помірні північні ліси.

Дерева грають кольорами кожної осені і проливають море квітів щовесни.

Сира природна краса національних парків Хоккайдо – особливо Дайсецудзан, Сіретоко та Акан, більше нагадує Аляску ніж панорами Азії.

Ше одне диво острова, це онсени – гарячі джерела в Японії.

Хоккайдо має 23 гарячих зони навесні. 11 різних типів онсен, від простих термічних збагачених сіркою, до менш відомих з радієм, оксидом заліза і міді.

Повʼязані теми:

Наступна публікація