Шедеври мистецтва з Франції поїдуть у новостворений Лувр в Еміратах

Шедеври мистецтва з Франції поїдуть у новостворений Лувр в Еміратах

Фото: www.flickr.com/ADTA USA

11 листопада в ОАЕ заплановано відкриття музею "Лувр Абу-Дабі", до якого численні експонати перевезуть з Франції.

Рішення про створення музею ухвалили 2007 року. А будівництво розпочалось через два роки численними урочистостями та приїздом президента Франції Жака Ширака в Абу-Дабі.

Спочатку планувалось відкриття музею "Лувр Абу-Дабі" 2012 року. Однак воно переносилось декілька разів. Про остаточну дату відкриття повідомила міністр культури Франції Франсуаз Ніссен інформаційному агенству AFP.

В музеї можна буде оглянути експонати не лише з паризького Лувра. Також сюди привезуть твори мистецтва з Центру Жоржа Помпіду, музею д'Орсе  та Версальського палацу. Варто відзначити, що до Еміратів з Франції на відкриття привезуть картини Леонардо да Вінчі, Анрі Матісса, Ван Гога та Клода Моне. Шедеври орендовані на рік, після чого вони повернуться до Франції.

Фото: www.flickr.com/ET Global Exhibit Group

Загалом в "Луврі Абу-Дабі" буде представлено близько 700 експонатів.

Будівля музею розташована неподалік від берегу міста Абу-Дабі. Футуристичний комплекс музею "Лувр Абу-Дабі" побудували просто в морі за проектом французького архітектора Жана Нувеля. Покрівля музею - це сріблястий купол, що складається з тисяч зірок. Завдяки такій незвичній будові до будівлі буде заломлюватись світло, створюючи ефект "світлового дощу" з сонячних променів.

Фото: www.flickr.com/Ceausoglu Emilia

До нового музею у Абу-Дабі можна буде дістатись сушею та водою.

Раніше згадувалось, що в ОАЕ презентували проект найбільшої канатної дороги у світі. Канатку планують збудувати для підйому до найвищої гори в Еміратах - Джебель Джайс.

Повʼязані теми:

Наступна публікація