Шпигунські ігри, допити та розвідштаби: у Нью-Йорку запрацював Музей таємних агентів

Шпигунські ігри, допити та розвідштаби: у Нью-Йорку запрацював Музей таємних агентів

Фото: www.instagram.com/spyscape

Відвідувачам під час входу вручаються цифрові браслети, щоб вони могли досліджувати свої власні шпигунські навички.

У Нью-Йорку на Мангеттені почав працювати унікальний музей SpyceCape, присвячений шпигунству. Його площа близько 60 тисяч квадратних метрів, які заповнені різними інтерактивними шпигунськими цікавинками, ультрасучасними дисплеями та освітлений світлодіодними софітами у найкращих традиціях фільмів про Джеймса Бонда.

Загалом музей розділений на сім залів, присвячених: обману, шпигунству, стеженню, зламуванню, розвідці, кібервійні та спецопераціям, пише CNN. Всі виставки та інсталяції унікальні та були створені спеціально до відкриття SpyceCape.

"SpyceCape – це швидше величезний розважальний центр ніж музей в його класичному розумінні", - розповідають засновники.

Відвідувачам вручаються цифрові браслети під час входу, щоб вони могли досліджувати свої власні шпигунські навички, виконуючи завдання. В результаті, у розвідувальній кімнаті можна дізнатись про свою роль у шпигунському світі. Так, під час відвідин, гості можуть бути, як слідчими, так і підозрюваними, а також потрапити на "допит", де їх перевірять на детекторі брехні.

Крім того, у музеї можна перевірити чи є у вас задатки шпигуна, хакера, криптолога, аналітика розвідданих, працівника оперативного відділу спецслужб, офіцера спостереження та технолога.

"Ми кілька років присвятили розробці всіх локацій та окремих атракцій музею, й навіть залучили до його створення екс-керівника британської розвідки і кількох провідних промислових психологів", - говорить керівник "штабу" SpyceCape.

Засновники вважають, що музей досить точно передає реальний шпигунський світ, принамні той його бік, який може зацікавити звичайних людей.

Нагадаємо, раніше у Токіо створили надсучасний технологічний музей, поєднавши природу та мультимедіа. Тут не буде жодних статичних об’єктів, натомість простір заповнять інтерактивними проекціями та мультимедійними ілюзіями. Проект має повністю змінити уявлення людей про стандарти музею, а ще показати естетичне поєднання технологій та природи.

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Туризм на facebook і стежте за оновленнями розділу!

Повʼязані теми:

Наступна публікація