Уряд готує нові правила в'їзду іноземців до України

Уряд готує нові правила в'їзду іноземців до України

Фото: УНІАН

Уряд визначив нову процедуру в'їзду до України для іноземців під час пандемії.

Уряд України готується ухвалити зміни до постанови № 641, яка запроваджувала заборону на в’їзд іноземних громадян, крім категорій-винятків.

Про це повідомляє "Європейська правда".

В'їзд буде дозволено за наявності страхового поліса, що включає випадки, пов'язані з COVІD-19.

Повну заборону на в’їзд іноземців скасовано, натомість у статтю 10 "Ha території України на період дії карантину забороняється" додано новий пункт: 4) перетин державного кордону іноземцями та особами без громадянства.

Згідно з ним, в'їзд забороняється "без наявного поліса (свідоцтво, сертифікат) страхування, що виданий страховою компанією, яка зареєстрована в Україні, або іноземною страховою компанією, яка має представництво на території України чи договірні відносини зі страховою компанією - партнером на території України (асистанс), та покриває витрати, пов'язані з лікуванням COVІD-19, обсервацією, та діє на строк перебування в Україні".

Але є винятки для таких категорій іноземців, як:

  • Особи без громадянства, які постійно проживають на території України;
  • Особи, яких визнано біженцями;
  • Особи, які потребують додаткового захисту;
  • Працівники дипломатичних представництв та консульських установ іноземних держав, представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні, та члени їхніх сімей;
  • Військовослужбовці (підрозділів) збройних сил держав - членів НАТО та держав - учасниць програми НАТО "Партнерство заради миру'', які беруть участь у заходах з підготовки підрозділів Збройних Сил".

Процедура самоізоляції та виходу з неї у разі отримання негативного ПЛР-тесту для іноземців, які "прибули з держави або є громадянами (підданими) держав із значним поширенням COVID-19" встановлюється ідентичною з тією, що й для українців, які прибули з таких держав.

Нагадуємо, що українська авіакомпанія відкриває рейси до найбільшого аеропорту Європи.   

Повʼязані теми:

Наступна публікація