Похмурий і надзвичайний Санкт-Петербург

Похмурий і надзвичайний Санкт-Петербург

Застати Санкт-Петербург під безхмарним небом – велика рідкість / Фото: Фото Віталії Васильченко

Історія про подорож до міста на Неві від Віталії Васильченко.

Мене звати Віталія. Я народилась і проживаю в невеличкому містечку на Сумщині, яке носить назву – Недригайлів. Із самого раннього дитинства мене цікавила історія. Спочатку я вивчала свій родовід, потім мою маленьку Батьківщину,а зараз цікавлюсь історією нашої держави, зокрема періодом Київської Русі.

Мені не пощастило побувати закордоном, але удача все ж посміхнулася мені і я відвідала місто, яке багате на свою історію, культуру, архітектуру. Це місто має назву Санкт-Петербург.

На перший погляд все місто можна обійти за день, але це зовсім не так. Наприклад, "Ермітаж", щоб достеменно роздивитись кожну пам'ятку, не достатньо буде і 5 років. Це місто не славиться ясною погодою, тому застати Санкт-Петербург під безхмарним небом – велика рідкість.

В Санкт-Петербурзі я мала змогу побувати в різних місцях, але найбільш мене вразила екскурсія до Ісакієвського собору. Історія побудови дуже цікава, вона почалася з 1819 року і тривала до 1858р. 40 років будувався цей собор по плану архітектора Огюста Монферрана. Будівництво взяв на свій контроль Петро І. Освятили собор на честь святого Ісаакія Долматського, якого поважав сам Петро І.

Серед купольних соборів, Ісакієвський займає четверте місце у світі за своїми розмірами, поступившись лише соборам Св. Петра в Римі, Св. Павла в Лондоні і Санта Марія дель Фьоре у Флоренції.

Коли перебуваєш всередині цієї релігійної пам'ятки Санкт-Петербургу, то помічаєш, що ти змінюєшся, а особливо твоє ставлення до релігії. Найбільш мене вразив голуб, який знаходиться в самому центрі купола. Тож якщо вам доведеться побувати в Санкт-Петербурзі, обов'язково відвідайте Ісаакієвський собор.

P. S.

Дякую "Сніданку з 1+1" за ще одну надзвичайну екскурсію до загадкового, похмурого і надзвичайно красивого міста Санкт-Петербургу!

Наступна публікація