У Санкт-Петербурзі музеї присвячують навіть горілці, а галереї роблять зі старих заводів

У Санкт-Петербурзі музеї присвячують навіть горілці, а галереї роблять зі старих заводів

Музей горілки в Санкт-Петербурзі / Фото: ТСН.ua

Місто вражає кількістю арт-майданчиків та насиченим нічним життям.

Музей російської горілки у Санкт-Петербурзі розташований в одному приміщенні із рестораном. І власник у них один – ресторатор Леонід Грабар, йдеться у "Сніданку з 1+1".

"Це не музей конкретно напою, або виставка пляшок - це музей історичного періоду, музей історичного напою", - пояснює власник.

Тут перші самогонні апарати, документи про акцизні марки, найвідоміші власники заводів. У музеї можна було побачити, якою ж насправді була штрафна чарка – вона була літровою, і ввели її при Петрі Першому. Є трофейна склянка, яку виплавили із снаряду під час першої Світової війни, пляшка вина із підвалу фашистських офіцерів, ймовірно отруєна. А про алкоголь у радянський період – окрема експозиція.

У приміщенні колишнього хлібозаводу розташований багатофункціональний культурний центр "Этажи". В ньому є виставкові зали, бар та хостел. Відбуваються виставки від сучасного мистецтва до популярних World Press Photo та тематичних, як показ зимових радянських мультиків.

Нічне життя міста вирує у звичайному під'їзді старого будинку, де замість квартир – бари, галереї та магазини. Увесь простір має назву "Архітектор", розташований у маєтку архітектора Штакеншнейдера, який він побудував для своєї родини в середині 19 століття. Центральний бар носить його ім'я.

Читачі сайту ТСН.ua можуть отримати квитки на літак та інші подарунки, взявши участь у конкурсі за посиланням.

Санкт-Петербург - арт-галереї, дизайнерські магазини та модні хостели

Санкт-Петербург - арт-галереї, дизайнерські магазини та модні хостели

Повʼязані теми:

Наступна публікація