"Сучасна Софіївка": у місті Умань відкрили новий фентезі-парк

"Сучасна Софіївка": у місті Умань відкрили новий фентезі-парк

Фото: destinations.com.ua

У новому парку природа гармонійно поєднується із сучасним та традиційним мистецтвом.

У місті Умань відбулася презентація єдиного у Східній Європі фентезі-парку "Сучасна Софіївка", повідомляє пресслужба Черкаської обласної держадміністрації. 

У Національному дендропарку "Софіївка" оновлена історична частина унікальної пам’ятки садово-паркового мистецтва. Тут створили унікальні композиції та арт-об’єкти, де світ української культури та міфології поєднався зі світом древнього Сходу.

Фото: ck-oda.gov.ua

Гості можуть побачити світломузичну арт-інсталяцію з портретом Софії Потоцької, інноваційне 3D-мапінг шоу "Душа лісу", стилізовану вхідну групу, поряд з якою представлені картини з періодами розвитку "Софіївки", оглядовий майданчик, водоспад "Дракони" тощо.

Фото: ck-oda.gov.ua

Міністр культури України Євген Нищук, додав що Міністерство культури наразі опрацьовує номінаційне досьє щодо внесення цієї давньої пам’ятки – Національного дендропарку "Софіївка" – до списку світової спадщини ЮНЕСКО.

Сьогодні я на гостинній Черкащині! Саме тут знаменита «Софіївка» в Умані отримала нове дихання! Тут була оновлена...

Опубликовано Євген Нищук Воскресенье, 14 июля 2019 г.

У рамках проекту було створено багатоярусний світлодинамічний прогулянковий комплекс водоспадів "Тризуб Посейдона", встановлено пам’ятники засновнику парку Станіславу Потоцькому та його дружині Софії, висаджено сад магнолій, оновлено центральну алею та доріжки з гранітної бруківки тощо.

Фото: ck-oda.gov.ua

Нагадаємо, визначено найпопулярніші напрямки відпочинку серед українців за запитами Google. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація