Такого в Україні ще не було: на Буковелі будують унікальну канатну дорогу і нові траси

Такого в Україні ще не було: на Буковелі будують унікальну канатну дорогу і нові траси

Тож черги лижників та сноубордистів на витяги зменшаться.

На Буковелі, туристичному курорті, що розташований на Прикарпатті, до нового сезону будують три кілометри нових трас, а головне - новий витяг. Такого в Україні ще не було, кажуть тамтешні працівники. Канатка буде 6-місна та швидкісна. Тож черги лижників та сноубордистів на витяги зменшаться. А от задоволення від катання буде ще більше.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Робота кипить вже кілька місяців на одному зі схилів Буковеля.

Аналогів майбутньому витягу в Україні немає. Досі вітчизняні курорти хіба 4-місними могли похвалитися. А ця ще й швидкісна буде. Майже кілометровий підйом на схил туристи долатимуть за 3,5 хвилини. Відтак, тут розраховують суттєво зменшити черги лижників та сноубордистів на витяги.

"Тут буде в 2 рази швидше. Прикол в тому, що швиденько виїхав і поїхав кататися, а не сидиш у кріслі", - каже заступник директора з експлуатації витягів ТК "Буковель" Віталій Грушевський.

До нового витягу - нові траси. Вже цього зимового сезону відкриють перших 3 кілометри для початківців.

"Початківці, як малі діти, потребують особливої уваги. І бажано, щоб цих трас для них було більше. На наступний рік заплановані вже більш складні траси - для досвідченіших - червоні траси", - розповів Грушевський.

Сідатимуть на витяг відпочивальники неподалік так званої "нової дороги", що веде на Буковель із сусіднього села Яблуниця. А з його верхньої станції рукою подати до центру курорту з його паркінгами, кав'ярнями, готелями.

До нового туристичного сезону в "Буковелі" будують унікальну канатну дорогу

До нового туристичного сезону в "Буковелі" будують унікальну канатну дорогу

Витяг, що будується - одна з останніх розробок відомої австрійської фірми, чиї канатні дороги є на багатьох курортах світу. Тож за безпеку туристи можуть не хвилюватися. Як і за коронавірусні заборони.

"Витяги не внесені до громадського транспорту, відповідно на них не діють карантинні обмеження стосовно пересування туристів. Це відпочинок просто неба, коли дуже просто і легко дотримуватися соціальнї дистанції", - пояснює представник ТК "Буковель Денис Бондарчук-Грита.

На найбільшому туристичному курорті Східної Європи вже розпочали передсезонний продаж скі-пасів на катання. Якщо погода не підведе, новий витяг і траси запрацюють від перших днів сезону.

Повʼязані теми:

Наступна публікація