Топ-10 міст, які варто відвідати у 2014 році

Топ-10 міст, які варто відвідати у 2014 році

Роттердам / Фото: EastNews

Міста розташовані не лише у Європі, але й в Америці.

Видання Rough guides презентувало рейтинг десяти найцікавіших міст світу для туристів.

1. Ріо-де-Жанейро

Карнавальна столиця Бразилії розташована між горами і теплим морем. Цього року у місті пройде не тільки традиційний карнавал, але й Чемпіонат світу з футболу. У Ріо-де-Жанейро є парки, пляжі і сади, які відчайдушно готують до Олімпійських ігор 2016 року.

Ріо-де-Жанейро / Фото: meddaily.ru

2. Сараєво – столиця Боснії та Герцеговини

На вулицях Сараєво змішалось багато релігій. Місто дещо схоже на міні-Стамбул і міні-Єрусалим. Незважаючи на повільне відновлення після руйнівної війни, Сараєво має свої риси. Театри і кав'ярні дуже активно розвиваються. Серед понівечених кулями барів, де курять кальяни, існують і гучні клуби, пахучі пекарні і книгарні.

Сараєво / Фото: meddaily.ru

3. Ліверпуль

Поступова реконструкція Альберта Дока перетворилась на повномасштабне культурне відродження. Влітку 2014 року в місті пройде фестиваль сучасного мистецтва, на якому митці представлять найкращі роботи. Також у Ліверпулі з'являться нові творчі квартали, де працюють бари і студії моди.

Ліверпуль / Фото: meddaily.ru

4. Умео

Шведське місто Умео відрізняється особливим положенням. І хоч Умео не входить навіть до десятки міст Швеції, культурно цей центр попереду багатьох. У місті мешкає 36 тисяч студентів, багато з яких вчаться на художників. Цьогоріч Умео – культурна столиця Європи (як і Рига). Відтак, існує велика кількість спокус для мандрівників, які готові здійснити довгу подорож на північ.

Умео / Фото: meddaily.ru

5. Львів

Затиснутим серед лісів на крайньому заході України розташувався Львів. Під час Євро-2012 футбольні вболівальники спокійно знаходились в центрі міста, яке охороняється ЮНЕСКО. У Львові ходять старенькі трамваї, а архітектура показує злиття сходу і заходу. Чиновники тепер хочуть розвивати туризм в Карпатах, до яких зі Львова їхати менше 100 км. Зокрема, там планують провести у 2022 році Олімпіаду.

Львів / Фото: city-adm.lviv.ua

6. Марсель

У 2013 році Марсель, як культурна столиця Європи, був затьмарений затримкою із відкриттям низки об'єктів. Проте в місті відкрили чудову художню галерею, де запланові гучні заходи. Раніше місто боялись через високий рівень злочинності, але тепер ситуація дещо змінилась. В Марселі збереглись римські руїни, ароматні сади лаванди, є місця, щоб випити лікери, а також просто байдикувати на вихідних.

Марсель / Фото: meddaily.ru

7. Алмати

Алмати вже не є столицею Казахстану. Проте місто залишається найпривабливішим у Казахстані. Алмати розташовані вздовж стародавнього Шовкового шляху. В місті триває економічний бум, що дозволяє там продавати найвідоміші бренди світу. Алмати намагалися (і не вдалося) провести зимову Олімпіаду цього року.

Алмати / Фото: meddaily.ru

8. Роттердам

Роттердам відомий своїми портами. Але в останні роки місто в Нідерландах змінюється. Незабаром планується відкриття найбільшої споруди країни - De Rotterdam. Місцеві мешканці вже називають проект Манхеттен на Маасі.

На іншому кінці міста відкриють критий ринок, під дахом якого зберуть сотню продовольчих кіосків.

9. Глазго

В останні кілька десятиліть в Глазго після постіндустріального процесу з'являються цікаві культурні центри. Наприклад, Riverside Museum, який у 2013 році визнаний Європейським музеєм року.

10. Портленд

Портленд – місто у США, яке любить новації. Воно менше за Сан-Франциско, але теж дбає про "зелене мислення". Так, в Портленді є сади, через які вулиці, будинки потопають у зелені. Броварні радо зустрічають відвідувачів, які також можуть відвідати фермерські ринки, магазини з пончиками тощо.

Портленд / Фото: meddaily.ru

Повʼязані теми:

Наступна публікація