Туристи перетворили мальовничу еко-стежку в Новій Зеландії на туалет

Туристи перетворили мальовничу еко-стежку в Новій Зеландії на туалет

Фото: www.flickr.com/Eddy Milfort

Чимало туристів не цікавляться природою парку, а приїздять просто зробити фото у знаковому місці.

Туристична стежка "Мільфорд трек" прокладена через новозеландський Національний парк Фіордленд. Вона тягнеться 54 кілометри та включає різні складні перевали, підвісні місточки й круті переходи поряд з річкою Клінтон, гірськими озерами та водоспадами. Стежка була визнана найкращою в світі, ще сто років тому й відтоді число відвідувачів стрімко зростає.

Багато відпочивальників викидають сміття прямо в буковому лісі, а деякі відрізки стежки неможливо пройти через залишки лайна та туалетного паперу, пише Daily Mail. Працівники парку розповідають, що це дуже огидно й псує імідж туристичного об’єкту. Парк позиціонують, як одне з тих місць, яке варто відвідати за життя та занести до свого аркуша Must visit. Повальна неповага відпочивальників до природи перетворила деякі місця парку на туалет.

Фото: www.flickr.com/Cristina Estima

"Гості парку не цікавляться природою, а приїздять просто зробити селфі в знаковому місці. В них у вухах гарнітура і їм байдуже на середовище, яке їх оточує", - розповідає один з працівників парку.

Одна з причин такої ситуації пов’язана з тим, що останнім часом кількість охочих пройти стежиною стрімко зросла. За останній рік стало на 12 % більше відвідувачів. Порівняно з 2008 до парку стало приїздити на 50 тисяч більше відпочивальників щорічно. Відповідно число недобросовісних ходаків теж зросло. При цьому, у паркові є обладнані місця, де туристи можуть перепочити, поїсти та сходити в туалет.

Фото: visualhunt.com/Jocey K

Нагадаємо, нещодавно шторм на узбережжі Нової Зеландії призвів до туристичного колапсу. Через негоду в містах застрягли сотні мандрівників. Вітер пообривав лінії електропередач та повалив дерева, а потоки води порозмивали дороги. Із затоплених місць евакуювали півсотні людей.

Потужний шторм призвів до туристичного колапсу в Новій Зеландії

Потужний шторм призвів до туристичного колапсу в Новій Зеландії

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Туризм на facebook і стежте за оновленнями розділу!

Повʼязані теми:

Наступна публікація