Туризм у Марокко затиснуть суворими державними лещатами

Туризм у Марокко затиснуть суворими державними лещатами

Фото: www.flickr.com/Federica Gentile

В країні хочуть обмежити роботу онлайн-сервісів та штрафувати громадян, які виступають на них орендодавцями.

До кінця 2019 року влада Марокко планує заборонити онлайн-сервіси оренди житла, які працюють в обхід законів країни та не сплачують податків. Жителів, які здають житло через такі сервіси, планують суворо карати.

Для розшуку "тіньових" орендодавців у Марокко хочуть найняти таємних інспекторів та інформаторів МВС, повідомляє "Асоціація туроператорів".

Марокканців, які здають житло через онлайн-сервіси, чим шкодять туристичній промисловості та знижують приплив відпочивальників до готелів, будуть обкладати великими штрафами.

Влада Марокко звернула увагу на те, що країна є другим за популярністю місцем в Африці за рейтингом сервісу Airbnb, після Південної Африки. Пропозиція складає 22 тисячі місць розміщення. Подібну ситуацію в Марокко називають "новою реальністю, яка спотворює стратегію розвитку туризму".

Марокканський сектор туризму, що є для країни важливим джерелом притоку іноземної валюти, оцінюється в 7 мільярдів доларів: на його частку припадає близько 7 % ВВП країни. У галузі зайнято близько 2,5 мільйона марокканців. За допомогою нових податкових інструментів влада країни хоче вивести з "тіні" не тільки нелегальні місця розміщення, але і підвищити конкурентоспроможність місцевих готелів: на тлі популярності Airbnb їхнє завантаження знижується.

Для вирішення ситуації влада Марокко пропонує онлайн-сервісам, які співпрацюють із жителями та туристами, зареєструватись у країні та сплачувати відповідні податки.

Нагадаємо, раніше жителям іспанського курорту заборонили здавати житло туристам. Жителів Пальма-де-Майорка штрафуватимуть за здавання житла в оренду без ліцензії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація