У Раді вирішили реанімувати українські природні парки

У Раді вирішили реанімувати українські природні парки

Фото: www.flickr.com/Norbert Banhidi

На розвиток заповідників в Україні виділили кругленьку суму.

Цьогоріч у Верховній Раді прийняли рішення виділити 100 мільйонів гривень на розвиток національних природних парків України.

Про це повідомляється на офіційному порталі Мінприроди з посиланням на міністра екології Остапа Семерака.

"Вперше бюджетом Мінприроди для розвитку національних природних парків передбачено понад 100 млн.грн. Рішення про їх виділення ухвалив Уряд і вчора підтримав Бюджетний комітет Верховної Ради", - повідомив він.

Міністр переконаний, що тепер Національні природні парки зможуть розвиватись, адже раніше саме відсутність фінансування ставала на перешкоді розвитку рекреаційних зон та облаштуванню заповідників загалом.

На сьогодні в Україні існує 49 національних природніх парків. На них держава покладає збереження цінних природних комплексів та підтримання екологічної природної рівноваги в регіонах, проведення науково-дослідної та екологічної освітньо-виховної роботи, створення умов для рекреації.

Нагадаємо, що до музею корупції "Межигір’я" від Києва туристи зможуть дістатись на теплоході. Київський річковий вокзал анонсував новий річковий маршрут на вихідні. Охочі можуть поїхати у подорож Дніпром на теплоході, аж до Музею корупції "Межигір’я".

Топ-5 найкрасивіших парків світу

Топ-5 найкрасивіших парків світу

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Туризм на facebook і стежте за оновленнями розділу!

Повʼязані теми:

Наступна публікація