У Хургаді можна побачити тяжку працю рибалок і красу Червоного моря

У Хургаді можна побачити тяжку працю рибалок і красу Червоного моря

Місцеві жителі купують, чистять, і навіть смажать та їдять рибу просто на ринку / Фото: ТСН

У центрі міста Хургада розташований невеликий порт, звідки дайвери вирушають у море.

У єгипетському місті Хургада можна відвідати район із найбіднішими жителями-риболовами і зайнятися дайвінгом у відкритому морі, повідомляється у сюжеті "Сніданку з 1+1".

Єдиний рибний ринок у місті Хургада, деи живуть найбідніші риболови знаходиться у районі Ель Сакалла. Вони проводять цілий тиждень у морі, де за цей час встигають наловити по 150 кілограмів риби. Найсмачнішою рибою вважається Харід, кілограм якої коштує чотири долари.

Крім того, ціна на свіжий улов коливається від 20 до 150 гривень. Місцеві жителі купують, чистять, і навіть смажать та їдять рибу просто на ринку.

Тут, чути нестерпний сморід і літають мухи, але риболови всього цього не помічають. За день, говорить один із них, може заробити до 100 долів, але буває й так, що на ринок жоден покупець не приходить.

Також, у Червоному морі можна не лише наловити риби, а й спробувати дайвінг.

У центрі міста Хургада розташований невеликий порт, звідси дайвери вирушають у море. Два занурення і прогулянка у відкритому морі коштує чималі гроші - 350 єгипетських фунтів, або 600 наших гривень.

Крім того, інструктори з дайвінгу переконують, що це заняття підходить кожному, оскільки не потребує особливої сміливості чи спеціальних навиків.

Також, дайвінгом можуть займатися і діти із 12 років. Інструктор розповідає, що у нього була клієнтка, якій було аж шістдесят років.

Протипоказання є лише для тих, у кого хворе серце чи вуха. 

Хургада - дайвінг у найпрозорішому у світі Червоному морі

Хургада - дайвінг у найпрозорішому у світі Червоному морі

Нагадаємо, у Хургаді туристам також радять сходити у незвичайну церкву, а у мечеттях можна не лише помолитися, а й відпочити.

Повʼязані теми:

Наступна публікація