Україна та Ісландія домовилися про режим "відкритого неба"

Україна та Ісландія домовилися про режим "відкритого неба"

Режим передбачає відсутність обмежень на польоти між двома країнами.

України та Ісландія домовилися про тимчасовий режим ”відкритого неба”, який виключає будь-які обмеження польотів і маршрутів, повідомляє "УНІАН" з посиланням на звіт українського уряду 2019 року, опублікованому на сайті Кабінету міністрів.

Згідно з документом, на рівні авіаційної влади України та Ісландії досягнуто домовленості про встановлення тимчасового режиму експлуатації повітряних ліній до укладення Угоди про повітряне сполучення. Ця домовленість закріплює відсутність будь-яких обмежень за частотою виконання регулярних рейсів між Україною та Ісландією, кількістю авіакомпаній, які можуть бути призначені на маршрутах, а також за пунктами відправлення та прибуття на територіях обох країн.

Також у звіті уряду повідомляється про домовленість між Україною і Нідерландами про початок виконання регулярних авіарейсів за маршрутами Львів-Амстердам і Херсон-Амстердам. Водночас в документі не уточнюється, коли саме будуть запущені польоти за цими напрямками.

Україна протягом кількох років веде переговори з Європейським Союзом про спільний авіаційний простір, який дозволив би українським і європейським авіакомпаніям вільно працювати на просторі Євросоюзу та України. Разом з тим, підписання угоди неможливе без розв'язання суперечки між Великою Британією та Іспанією щодо Гібралтару, і Україна не має права самостійно ухвалювати будь-які однобічні рішення в даному напрямку.

Нагадаємо, SkyUp планує цьогоріч запустити 30 нових напрямків та онлайн-реєстрацію. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація