Грошей більше і географія ширше. В уряді підбили результати туристичної галузі 2018 року

Грошей більше і географія ширше. В уряді підбили результати туристичної галузі 2018 року

Фото: opera.odessa.ua

До найбільш популярних для відвідування іноземцями областей входять Закарпатська, Одеська та Харківська (набуває ролі центру ділового туризму) області. Українці найбільше відвідують Київську, Львівську, а також Полтавську, Черкаську та Дніпропетровську області.

Україну стали більше відвідувати туристи із західної Європи, США та Китаю. Про це повідомляється у прес-релізі Міністерства економічного розвитку і торгівлі України

За підсумками 2018 року надходження туристичного збору зросли на 29,2% і склали 90,7 млн грн. Сукупні надходження туристичного збору та податкових платежів з туристичної галузі зросли на 20,7% - до 4,2 млрд грн. Це свідчить про зростання обсягів внутрішніх туристичних потоків та ефективність впровадження реформи децентралізації, а саме: підвищення фіскальної дисципліни на місцях.

При цьому в 2018 році відбулися якісні зрушення у структурі іноземного туристичного потоку до України. Держприкордонслужба зафіксувала зростання кількості туристів з неприкордонних країн, зокрема Європи: Іспанії - на 68%, Великої Британії - 47,3%, Литви - 23,4%, Італії - 15,4%, Німеччини - 13,3 %, Франції - 9,2%, а також Індії - на 57,4 %, Китаю - на 38,8%, Японії - на 38,3%, Ізраїлю - на 21,7% та США - на 19%. Прикордонний рух навпаки скоротився, йдеться у повідомленні.

Фото: nashkiev.ua

За даними відомства, такі зміни в структурі туристичного потоку стали результатом активізації просування України на міжнародному туристичному ринку, двостороннього співробітництва, візової лібералізації, збільшення пропозицій прямого та бюджетного авіасполучення.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко планує збільшити частку туризму в економіці країни та за рахунок розвитку туристичних можливостей столиці та регіонів залучати в Україну щорічно близько 30 мільйонів іноземних туристів

Київ приєднався до акції "Велосипедом на роботу", яку проводять у всьому світі

Київ приєднався до акції "Велосипедом на роботу", яку проводять у всьому світі
Наступна публікація