В Ісландії з'явився новий лоукост

В Ісландії з'явився новий лоукост

Фото: icelandmonitor.mbl.is

Наразі маршрути та розклад не оголошені.

У ісландській столиці Рейк'явіку оголосили про створення нової бюджетної авіакомпанії PLAY, повідомляє avianews.com з посиланням Iceland Monitor.

Новостворена авіакомпанія PLAY - колишній лоукост WOW Air. Підготовка до появи нової авіакомпанії була ще у квітні цього року. У липні було анонсовано, що колишні керівники WOW air оголосили про свій намір створити нову авіакомпанію з попередньою назвою WAB air (We Are Back, у перекладі з англійської "ми повернулися"). Згодом ця назва була змінена на PLAY.

Гендиректором новоствореного лоукосту став Арнар Мар Магнуссон, який обіймав різні посади протягом майже шести років в WOW air — від головного пілота до операційного віцепрезидента. До цього, від 2007 до початку 2014 року, Магнуссон працював командиром екіпажу Ryanair.

"Початкові інвестиції нового авіаперевізника, за інформацією видання Iceland Monitor забезпечить ірландський інвестиційний фонд Avianta Capital, пов'язаний з засновниками Ryanair. Він зобов'язався надати $40 млн в обмін на частку 75% у новому авіаперевізника. Решта 25% будуть належати компанії Neo, якою володіє нинішній гендиректор PLAY Магнуссон", - йдеться у повідомленні.

Девізом PLAY стала фраза "Небо — це наша майданчик", що є грою слів, оскільки англійське слово "play" перекладається як "гра". "Гра у всьому, що ми робимо із професіоналізмом. В PLAY безпека стоїть на першому місці, наші основні принципи — робити вчасно, просто, на щастя і низькими цінами", - йдеться в повідомленні.

За словами Магнуссона, червоний колір було обрано "через пристрасть, яку символізує цей колір, а також асоціюється з ісландської природою".

Також було анонсовано, що авіалінія спершу візьме в лізинг літаків Airbus A321 для обслуговування маршрутів Європою. До літа 2020 року планується, що флот PLAY буде складатися з шести повітряних суден, а протягом трьох наступних років збільшиться до десяти. У планах авіакомпанії також додавання маршрутів до Північної Америки з весни 2020 року.

Для початку польотів авіакомпанії ще належить отримати сертифікат експлуатанта від Ісландської транспортної адміністрації.

Нагадаємо, що попередник PLAY, ісландська бюджетна авіакомпанія WOW air існувала від листопада 2011 року до 28 березня 2019 року, коли вона оголосила про своє банкрутство

Повʼязані теми:

Наступна публікація