В National Geographic показали острови з тваринами, яких немає більш ніде на планеті

В National Geographic показали острови з тваринами, яких немає більш ніде на планеті

Фото: www.flickr.com/osablue

На вулканічних островах проживають види тварин, що з'явились задовго до людей.

Унікальний клімат зробив Галапагоські острови притулком для тварин й рослин, яких немає більше ніде на Землі. Тут, поряд з активними вулканами, збереглись дивовижні види, 95% з яких навіть старші за людей. Серед таких: морські ігуани, гігантські черепахи, баклани, які не літають, та різні птахи.

Вважається, що саме природа Галапагосу допомогла Чарльзу Дарвіну відкрити еволюційну теорію, пише National Geographic. Він провів тут певний час і помітив, що на кожному острові архіпелагу сформувалась своя унікальна фауна та флора. Це пов’язано з тим, що тут протікають аж три океанічні течії.

Найцікавіше для відвідувачів - відсутність страху і навіть цікавість, з якою тварини зазвичай ставляться до людей на Галапагоських островах. Мандрівники можуть підходити до них так близько, як більше ніде у світі. І хоча острови є живою лабораторією еволюційних змін, їхні екосистеми залишилися незмінними протягом тисяч років.

Фото: visualhunt.com/Michael R Perry

2007-го року через велику кількість відвідувачів, надмірний вилов риби та завезення нехарактерних видів природа Галапагоських островів могла бути безповоротно знищена. Але, завдяки втручанню ЮНЕСКО, 2010-го року ситуація нормалізувалась. Тепер на кожен з островів може приїздити обмежена кількість туристів.

Найбільше відпочивальників на Галапагосі від середини червня до вересня і знову від середини грудня до січня. В інший час відвідувачів значно менше через мінливий клімат регіону – спекотна погода може змінюватись затяжними зливами. Проте навіть в цей період тут можна побачити багато цікавого.

Мандрівники приїздять на Галапагос переважно в кілька міст, а вже з них роблять вилазки, щоб побачити унікальних тварин та природу. Експерти розповідають, що найкраще мандрувати між островами човном. Так, можна найбільше наближатись до місць проживання екзотичних тварин.

На островах є два аеропорти: Бальтра і Сан-Крістобаль, які обслуговуються регулярними рейсами з материкових міст Кіто і Гуаякіль. Галапагос розташований за тисячу кілометрів від берегів Південної Америки.

Нагадаємо, раніше National Geographic обрав найкращі фото за 2017 рік. Журі переглянуло близько двох мільйонів знімків, щоб показати роботи 88 фотографів.

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Туризм на facebook і стежте за оновленнями розділу!

Повʼязані теми:

Наступна публікація