В Японії олені все частіше кусають туристів через обман

В Японії олені все частіше кусають туристів через обман

Фото: www.flickr.com/GenJapan1986

Туристи підманюють оленів їжею, а потім ховають її.

Місто Нара в Японії славиться численними старовинними храмами, а ще величезним парком де вільно розгулюють олені. Туристи спеціально приїздять сюди, щоб прогулятись поряд тварин, погодувати їх та зробити фото. Проте все частіше тварини нападають на людей, бо ті підманюють оленів їжею, яку потім ховають, щоб зробити селфі.

2017-го було 168 випадків нападу тварин, що значно більше ніж в попередні роки, пише Japan Times.

"Такі ситуації значно почастішали. Туристи думають, що олені приручені та навчені не нападати на людей, але тварин дратує, що їх обманюють, ховаючи їжу", - говорять в адміністрації парку.

Останнім часом навколо парку розмістили 40 знаків на різних мовах, які розповідають туристам про правила поведінки на його території.

"Здебільшого олені не будуть нападати, якщо ми не будем їм нічого робити, - повідомляють в адміністрації. "Вони звикли до людей і їх можна годувати, але не варто забувати, що це все-таки дикі тварини".

Фото: visualhunt.com/photo/202954/

Раніше згадувалось, що японські потяги будуть "вдавати" собачий гавкіт та оленяче фиркання. Такий апгрейд зробили, щоб зменшити смертність тварин на коліях швидкісного транспорту.

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Туризм на facebook і стежте за оновленнями розділу!

Повʼязані теми:

Наступна публікація