Єгипет будує музей, який більший за піраміди в Гізі

Єгипет будує музей, який більший за піраміди в Гізі

Фото: pixabay.com/TheDigitalArtist

До музею звозять унікальні артефакти із усього Єгипту.

До кінця 2018 року поблизу пірамід Гізи в Єгипті зведуть найбільший у світі музей, присвячений єгипетській цивілізації. Його будівництво коштуватиме країні більше одного мільярда доларів.

До закладення Великого єгипетського музею залучено близько п’яти тисяч робітників, які працюють цілодобово, пише CNN. Площа будівлі сягатиме 500 тисяч квадратних метрів. Для порівняння: площа основи піраміди Хеопса – близько 52 тисяч квадратних метрів.

Для зведення будівлі, створення залів та експозицій використовують найсучасніші технології, щоб тут було цікаво навіть досвідченим туристам. Значна частина зовнішніх стін буде повністю скляною, що дозволить побачити величні піраміди Хеопса, його синів та історичне плато Гізи. Піраміди розташовуються всього за два кілометри від музею.

"Це буде музей XXI століття", - повідомив його генеральний директор Тарек Тауфек.

Унікальне місце створюють не лише для туристів, а й для юного покоління єгиптян. Архітектори хочуть, щоб молодь більше знала про величезний спадок, який їм залишила давня цивілізація.

У музеї будуть представлені унікальні артефакти, які раніше не показували туристам. Завдяки новим методам реставрації тут виставлять цінні колекції із речей фараона Тутанхамона, який помер у молодому віці, та його дружини Анхесенамон. Саме речі його епохи займуть майже третину музею. Кожен артефакт буде якось пов’язаний із тисячами інших експонатів.

Крім того, тут створили найсучаснішу лабораторію реставрації, яка стала найбільшою та найпотужнішою у світі. Саме її працівники реставрують чимало здавалося б втрачених реліквій давнього Єгипту.

Чимало пам’яток історії будуть перевезені із музею на площі Тахрір у Каїрі.

"Музею на Тахрір виповнилося 117 років, - сказав Тауфек - Він сам уже став артефактом і спадщиною. Раніше, це був значущий музей, але через десятиліття він ставав більше схожий на переповнене сховище".

В Єгипті загорівся новий музей, який будують поблизу пірамід Гізи

В Єгипті загорівся новий музей, який будують поблизу пірамід Гізи

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Туризм на facebook і стежте за оновленнями розділу!

Повʼязані теми:

Наступна публікація