Вхід до "Царства мертвих" й донині існує у Туреччині. Вчені розкрили секрет злощасного місця

Вхід до "Царства мертвих" й донині існує у Туреччині. Вчені розкрили секрет злощасного місця

Фото: visualhunt.com/In Mou We Trust

В давнину вірили, що тварин та людей тут вбиває дихання Аїда - бога смерті.

Поблизу руїн храму давньогрецького бога Аїда, якого вважали провідником в замогильний світ, донині знаходять мертвих тварин, зокрема птахів. Язичницька святиня розташовується в історичному місті Ієраполіс на території сучасної Туреччини. В давнину греки вірили, що людей та тварин, які заходили до храму, вбиває дихання Аїда, але сучасні дослідження виявили виділення вуглекислого газу з ґрунту, які перевищують норму на 92%. Саме вони й служать причиною отруєння та смерті необачних тварин.

Фото: visualhunt.com/bill anderson

Вперше храм згадується як смертельне місце ще у дохристиянські часи грецьким істориком Страбоном, пише The Sun. "Простір тут настільки заповнений парою, що ледве можна розгледіти землю", - писав він.

В печерах храму дослідники знайшли напівколони, присвячені богові підземного світу Плутону та його дружині Персефоні. Плутон – це одне з імен Аїда, яким почали називати його після V століття до нашої ери.

Під час розкопок храму в ньому знайшли чимало залишків людей та тварин, що загинули.

Крім храму Аїда, який вважався входом до потойбічного світу, в Ієраполісі зберігся храм Аполлона, амфітеатр, басейн Клеопатри, античний некрополь та каплиця святого Філіпа.

Ієраполіс розташовується біля курорту Памуккале, а найближче велике місто – Денізлі.

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Туризм на facebook і стежте за оновленнями розділу!

Повʼязані теми:

Наступна публікація