Відпочинок у Карпатах на Новий рік: скільки коштує проживання і чи працюватимуть курорти у локдаун

Відпочинок у Карпатах на Новий рік: скільки коштує проживання і чи працюватимуть курорти у локдаун

Фото: УНІАН

Коли кордони на замку, погляди туристів сконцентрувалися у Карпатах.

Зимовий відпочинок у багатьох асоціюється із горами, лижами і сноубордом. Коли кордони на замку, погляди туристів сконцентрувалися у Карпатах. Деякі власники кажуть, що саме на Новий рік вже заброньовані всі номери в їхніх готелях та котеджах. В разі можливого локдауну обіцяють повернути людям гроші.

Про це йдеться 29 листопада в сюжеті ТСН.Тижня.

Драгобрат, Закарпаття

Драгобрат – найвищий гірськолижний курорт українських Карпат. Розташований у мальовничому масиві Свидівець. Серед гір Близниця, Стіг і Жандарми. Загалом тут лише 9 трас.

За словами майстра спорту з гірських лижів, власника спортивно-туристичного комплексу Петра Грапенюка, сезон починається тоді, коли випадає щонайменше пів метра снігу. Але цього року не лише сніг визначатиме, яким буде туристичний сезон. Пандемія коронавірусу, а з нею і вірогідний локдаун можуть перекреслити комусь відпочинок, а комусь бізнес.

"Якщо харчування і проживання попадає під локдаун, питання як він буде взагалі", - каже Петро Грапенюк.

Наразі заброньовані 15% номерів. Ціни, каже Петро, лишили торішні:

  • звичайний номер стандарт: двоспальне ліжко, телевізор, електрочайник, шафа, душ і туалет в номері. Ціна – 2 тисячі 250 грн на Новий рік. А від 3 січня - 1800. Але це із сніданком і вечерею.
  • двомісний люкс: більший, має велику ванну замість душу. Такий за добу тягне 2 тисячі 650 гривень. А після Нового року 2100.

Для всіх мешканців готелю діє знижка у 20% на катання на гірці. Без знижки вартість одного підйому 30-50 гривень. Дитячий - 15. Невикатані гроші повертають.

У приватній садибі, від якої до підйомника метрів 60, ціни на номери нижчі. Двомісний із душем і туалетом в кімнаті – 1800 гривень. Це із харчуванням і в Новий рік. Після свят – 1200. Є тримісний. Залежно від віку дитини – різна доплата.

Є двоповерховий номер, де діти можуть бавитися окремо від батьків. За дорослих 1800, а за двох дітей доплата залежно від віку.

Щоб піднятися на гору, треба мати власний повнопривідний транспорт, або скористатися місцевим. Вартість підйому на місцевому позашляховику 100-150 гривень з людини.

Ціна зимових канікул: скільки коштуватиме відпочинок під час зимових свят в Карпатах

Ціна зимових канікул: скільки коштуватиме відпочинок під час зимових свят в Карпатах

Яремче, Івано-Франківщина

Яремче – одне із найвідоміших туристичних міст в Карпатах. З усіх сторін його оточують гори. Річки, водоспади. Ліси, в яких хочеться гуляти цілий день. І звірі, які цивілізовано збираються у вольєрах: фазани, орли, кабани, олені. Людей не бояться. Їх можна і погодувати, але винятково тим, що видадуть у вольєрному господарстві.

А хто любить піші прогулянки, для них є стежка Довбуша, коли сніг, і коли немає снігу. На таку прогулянку бажано мати трекінгове взуття, бо стежка кам'яниста.

Квадроциклом можна дістатися гори Маковиця. Коштує послуга 800 гривень за годину. А на місцевому транспорті піднімуть і спустять за 1000 гривень. Це з 4 пасажирів.

Можна відвідати водоспад Пробій. Подихати чистим свіжим гірським повітрям.

В Яремче можна орендувати і окремі кімнати, і цілі будиночки для відпочивальників. Хоча ціни підняли на 10-15%, половину номерів уже забронювали. У будиночку на першому поверсі є міні-кухня, холодильник, невеличка вітальня, душ та туалет. На другому поверсі – двоспальне ліжко і ліжко для дитини. Вартість на Новий рік за добу – 1800 гривень. Після свят – півтори.

Є й окремі котеджи, де на першому поверсі є камінний зал, на другому - два двомісних номери. Ціна такого будиночка 2,5 тисячі. Після Нового року – 2 тисячі 200.

Гуцульська кухня вартує окремого гастро-туру: банош із бринзою, форель на мангалі, дерун із білими грибами, бограч. І це лише початок смачної мандрівки. Порції величезні.

Однак можливий локдаун цю смакоту забере у туриста. Бо, як кажуть в  місцевих ресторанчиках, працювати на виніс не вигідно.

Усі, із ким спілкувалася ТСН на карпатських курортах, точно не знають, як бути далі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація