Бирючий острів: морська відпустка серед дикої природи у Херсонській області

Бирючий острів: морська відпустка серед дикої природи у Херсонській області

Фото: instagram.com/katr1n.11

Тут можна відпочити від шуму міста та насолодитися чистим морем і повітрям.

Пандемія коронавірусу зруйнувала всі плани на відпустку за кордоном через закриті авіашляхи та зупинку транспорту. Однак це хороша нагода влаштувати свою відпустку-2020 в Україні і познайомитися із новими місцями.

ТСН.ua розповідає, де в Україні сховалася Шрі-Ланка, яке місце на мапі країни не поступається швейцарським краєвидам та де можна побачити екзотичних тварин, не виїжджаючи за кордон. Пропонуємо влаштувати морську відпустку на острові Бирючий, що у Херсонській області.

Фото: instagram.com/biryuchiy

Острів Бирючий: релакс серед дикої природи

Острів Бирючий розташований на Азовському узбережжі і входить до Херсонської області. Ця "коса" сягає 20 кілометрів у довжину, вздовж берега якої є озера. Завдяки дикій природі острова можна влаштувати собі приємний та легкий відпочинок, забувши про шум міста та сотні робочих справ. 

Туристам подобається цей острів через білосніжну прибережну лінію та чисту воду у морі. Тут можна несподівано зустріти зграї диких птахів, а ще - диких ланей, лисиць, оленів, чапель та інших тварин. Також у морі час від часу можна помітити зграї дельфінів. Природа на острові унікальна, адже поєднує у собі море, лиман, степ і дюни. 

Фото: instagram.com/biryuchiy

Як доїхати до Бирючого острова

Попри те, що Бирючий прозвали островом, до нього можна дістатися сушею. Так, це можна зробити власним автомобілем або ж орендувати машину і доїхати на ній.

Тим, хто подорожує потягом, потрібно спочатку доїхати до найближчого міста, куди прибувають поїзди. Наприклад, із Києва потрібно їхати до міста Мелітополь. Дорога сюди триватиме близько 11 годин. 

Ціни на квитки за напрямом "Київ - Мелітополь":

  • місце у вагоні класу "Люкс" - 1728 грн;
  • місце у купейному вагоні - 709 грн.
Фото: instagram.com/katr1n.11

Далі ж потрібно дістатися до Степка, прямуючи через Кирилівку. Так, можна скористатися автобусом або ж доїхати автостопом. Зі Степка до Бирючого острова потрібно подолати ще 10 кілометрів. За хорошої фізичної підготовки можна пройти їх пішки, або ж не витрачати сили і скористатися автостопом.

Фото: instagram.com/biryuchiy

Де зупинитися та чим зайнятися на Бирючому острові

Найліпше на Бирючому острові відпочивати, ночуючи у наметах. Для цього варто  захопити із собою запаси їжі, одягу, а також питної води, адже тут є лише кілька джерел з мінеральною водою. Також варто подбати і про розваги, адже на острові немає атракцій для туристів.

Для тих, хто любить комфорт та зручності, у Степку та Кирилівці є готелі, котеджі та інше житло, де можна розміститися. Так, ціни на номер у готелі за одну ніч коливатимуться від 500 до 110 гривень. Ночівля ж у котеджі із двома спальнями коштуватиме від 1500 гривень.

Фото: instagram.com/biryuchiy

На острові не доведеться нудьгувати, даже тут можна спостерігати за тваринами та птахами, які тут мешкають. Також можна прогулятися до маяка, який звели тут 1878 року. Він обслуговує Генічеський порт. На території Бирючого острова також є скіфські кургани і кам’яні статуї.

Фото: instagram.com/katr1n.11

Повʼязані теми:

Наступна публікація