Відпустка восени. Поради тим, хто не встиг відпочити влітку

Відпустка восени. Поради тим, хто не встиг відпочити влітку

Фото: www.flickr.com/Владимир Переклицкий

Дешеве проживання, пустельні пляжі та інші принади відпочинку не в сезон.

До закінчення літа залишилось три тижні. І більшість відпочивальників уже повернулись з відпусток. А для тих, хто ще тільки вирішує, куди податись, ТСН.Туризм підготував кілька цікавих варіантів.

Оксамитовий сезон на морі

Якщо не вдалось поїхати на море літом – не біда. На узбережжях України можна купатись та засмагати ще весь вересень. А якщо погода буде гарною, то й половину жовтня. До того ж відпочивальників на курортах буде значно менше. А це – чистіша вода та нижчі ціни на проживання.

Для осінньої відпустки більше підійде Азовське море. Воно мілкіше, й вода тут прогріта краще, ніж у Чорному морі. Серед популярних та цікавих курортів азовського узбережжя варто виділити: Бердянськ, Кирилівку та Генічеськ. Але, якщо вас цікавить більш спокійна відпустка, то ми склали списки маловідомих курортів Запорізької та Херсонської областей.

Фото: www.instagram.com/dmytro_hurov

Осіння відпустка в горах

Карпати – однаково прекрасні у будь-яку пору року. Осінні гори підійдуть для комфортного відпочинку та релаксу на чистому повітрі. Туристам тут пропонують різні розваги: підйомники працюють цілий рік, можна орендувати велосипеди та квадроцикли, покататись на конях, поплавати у гірських ріках та поїхати на екскурсію у дивовижні місця.

Одне з найпопулярніших та найцікавіших місць для відпочинку в Карпатах – озеро Синевир. Воно розташоване на висоті близько кілометра над рівнем моря. Вода у ньому кришталево чиста та прозора, але практично не прогрівається. Озеро розташоване в гірській чаші, порослій хвойними лісами. І якщо скупатись у ньому не вдасться, то казкова природа та місцеві легенди повністю компенсують цей недолік.

Фото: www.flickr.com/Anton Suprunenko

Затишний відпочинок у санаторіях

Ще один варіант для осінньої відпустки – це відпочинок у санаторії. Восени вам не буде заважати погода, а атмосфера будинку відпочинку допоможе розслабитись та відновити душевні сили.

Перевага такого відпочинку в тому, що санаторії є у всіх регіонах України. А тому, не доведеться проводити багато часу в дорозі. До того ж, відпочити в санаторії можна недорого, якщо не замовляти різних додаткових  оздоровчих процедур.

Одні з найпопулярніших бальнеологічних курортів України, це - Моршин (Львівська обл.), Трускавець (Львівська обл.), Миргород (Полтавська обл.) та Хмільник (Вінницька обл.).

Фото: galleryua.com

Повʼязані теми:

Наступна публікація