За 350 доларів на Червоне море. Як недорого відпочити і чим зайнятися в Єгипті

За 350 доларів на Червоне море. Як недорого відпочити і чим зайнятися в Єгипті

Фото: pixabay.com/TheDigitalArtist

Єгипет пропонує чимало розваг туристам на будь-який смак - від спокійних екскурсій у пустелю до екстремальних водних видів спорту.

Взяти відпустку посеред холодної й сніжної зими в Україні й гайнути у теплі краї вже стало звичним для багатьох українців. Тим паче, що серед туристичних пропозицій можна знайти бюджетні варіанти турів до Єгипту.

Та й погода там зараз доволі приємна - до 25 градусів тепла вдень і сонячно. Звичайно, це не спекотне літо, але точно краще за мінусову температуру і місиво зі снігу і бруду під ногами в українських містах.

ТСН.ua проаналізував ціни на тури у Єгипет на найближчий час і пошукав, чим можна зайнятися на курорті, окрім водних процедур і засмаги.

СКІЛЬКИ КОШТУЄ ВІДПОЧИНОК

Найбільш популярні курорти в Єгипті - це Хургада, Шарм-еш-Шейх і Марса-Алам, що розташовані на Червоному морі.

Туристичний пакет "все враховано" на тиждень в одному з готелів 4* у Марса-Алам коштуватиме від 350 доларів з однієї людини. 

У більш відомих серед туристів Хургаді і Шарм-еш-Шейху ціни трохи нижчі. У Хургаді вони стартують від 300 доларів за одного на тиждень у готелі з чотирма зірками, а в Шарм-еш-Шейху подібну пропозицію можна знайти і за 280 доларів.

ЧИМ ЗАЙНЯТИСЯ В ЄГИПТІ

Єгипет пропонує чимало розваг туристам на будь-який смак. Якщо ви не особливо полюбляєте байдикувати на пляжі, тут стануть у пригоді різноманітні водні розваги.

Для любителів активного відпочинку на єгипетських курортах пропонують покататися на віндсерфі або спробувати втриматися на кайті - це величезний повітряний змій, вцепившись за який можна покататися поверхнею води.

Також Єгипет відомий прозорими морськими водами, в яких живуть чудової краси корали й яскраві риби усіляких форм і розмірів. Поспостерігати за морським світом можна, пірнувши з аквалангом.

Ще одне must have Єгипту - це екскурсія у пустелю й відвідини пірамід. І тут також єгиптяни пропонують чимало опцій на вибір. Так, наприклад, пустелею можна подорожувати на швидких квадроциклах чи джипах, або ж обрати неспішну й екзотичну прогулянку на верблюдах. 

Фото: Visualhunt.com/Markolf Zimmer

Під час екскурсії пустелею є можливість відвідати безліч оаз із цілющими гарячими джерелами, почаювати зі справжніми бедуїнами і побачити знамениту Білу пустелю, з її дивовижними фігурами з каменів.

Також можна поїхати до одного з містечок, поторгуватися на місцевому базарі й накупити купу сувенірів.

Проте, навіть якщо ви не хочете залишати територію готелю, вам не дадуть занудьгувати. На території готелів традиційно працюють аніматори, які зранку пропонують зарядитися енергією на аквааеробіці, потім організовують пляжний волейбол і продовжують активність майстер-класами з танців живота. А завершується вечір запальними дискотеками.

Повʼязані теми:

Наступна публікація