Зимова казка-2018: вісім місць, де можна незабутньо відсвяткувати Новий рік

Зимова казка-2018: вісім місць, де можна незабутньо відсвяткувати Новий рік

Фото: Буковель

Цьогоріч на Новий рік українці можуть побачити неймовірне неонове шоу, відвідати колоритні ярмарки та казкові місця, або поєднати відпочинок, оздоровлення зі смакуванням місцевих страв та вина.

Думки про те, де святкувати Новий рік 2018, стають все актуальнішими. А якщо ви хочете, щоб новорічна відпустка була незабутньою та ще й за доступну суму, то планувати її варто вже зараз. Тим паче, що вже стало відомо, скільки українці відпочиватимуть на зимові свята.

При цьому, якщо ви плануєте зустрічати Новий рік в Європі, то можна його відсвяткувати, як королівська особа в одному з розкішних готелів, що розташовуються у казкових замках. А для тих, хто буде зустрічати рік Жовтого Земляного Собаки в Україні, ТСН.Туризм підготував 8 місць, де ваше свято буде особливим та незабутнім.

Київ

Святкування Нового року в столиці вже традиційно відбуватиметься на Софійській та Михайлівській площах, між двома соборами. На час святкувань тут збудують романтичне зимове містечко, де можна буде прогулятись, придбати сувеніри та скуштувати страви української кухні й глінтвейн.

Відкриття ялинки в Києві заплановано на 19 грудня, тобто на День святого Миколая. Основна ідея до святкування Нового 2018-го року – осяяти все неоновим світлом. Ялинка буде прикрашена різнокольоровими ліхтариками та неймовірною кількістю гірлянд, а в паркові поряд вже встановлюють скульптури з неоновим освітленням. До речі, всього їх буде 37, а 16 грудня тут проведуть фестиваль ілюмінації.

Організатори обіцяють, що цьогоріч святкування будуть набагато грандіознішими, ніж раніше. На Новий рік виступатимуть українські зірки, працюватиме чимало розважальних атракціонів і навіть пам'ятник Богдану Хмельницькому матиме особливу ілюмінацію.

Фото: Getty Images

Львів

Львів – місто, в яке хочеться повертатись. Тут є все для ідеального новорічного відпочинку – казкова площа Ринок, безліч місць для прогулянок та низка тематичних кафе. Львівські смаколики – кава, шоколад та сирники, а також крафтофе пиво – розбавлять прогулянки містом. Навіть той, хто був у Львові не один раз, знайде для себе щось цікаве. А охочі побачити щось дійсно казкове можуть поїхати до одного з замків "Золотої підкови Львівщини". На Новий рік до Олеського замку курсуватиме автобус – тут буде влаштовано святкування.

Фото: www.flickr.com/Mohamad Nahle

Карпати

У Карпатських горах є ціла низка місць, де можна зустрічати Новий рік. Шанувальникам гірськолижних спусків та активного відпочинку варто відвідати один з гірськолижних курортів. Тим хто шукає романтичного відпочинку можна відсвяткувати Новий рік в Славському, до того ж звідси можна поїхати на низку екскурсій до водоспадів, термальних джерел та до озера Синевир.

Ще один популярний курортів – Колочава. Навколо села ціла низка гір, найвища серед яких Стримба (1719 метрів). Крім того, в Колочаві працює чимало цікавих колоритних музеїв, а якщо ви не шанувальник екскурсій, то все одно буде де прогулятись.

Фото: УНІАН

Закарпаття

Закарпаття – найбагатше на цікаві місця, серед регіонів Західної України. Тут можна посмакувати різні ласощі, подегустувати вино, сир та скупатись у термальних басейнах. І, найчастіше, все це – в одному місці.

Старовинна архітектура, серед якої неприступний замок, ласощі та різні ресторани, можна знайти в Ужгороді. Новий Рік ідеально підійде для знайомства з центром Закарпатської області. Ще одне цікаве місто – Мукачево – тут вам і грандіозний замок на вулканічній горі, і місцеві кондитерські, що відомі навіть за межами України, і місцеве вино та наливки на різний смак.

Охочим зустріти Новий Рік в угорському стилі, не залишаючи країну, варто їхати до Берегового. Тут можна скуштувати угорських страв, місцевого вина, прогулятись старовинними вуличками з відреставрованими будівлями та скупатись в гарячих лікувальних джерелах. Інші цікаві місця: Косино, Косонь, Іза, Велятин – тут є лікувальні джерела, однак з іншим хімічним складом.

А тим, хто хоче зустріти Новий рік незвичайно, варто їхати до бальнеологічного курорту в Лумшори. Село розташоване в долині серед гір, в його околицях є 5 великих і безліч маленьких водоспадів. Тут можна приймати лікувальні ванни, а також скупатись в чанах, які підігріваються на вогнищі. Такий відпочинок не лише цікавий, але й корисний.

Фото: www.instagram.com/nata.puhach

Тернопіль

Тернопіль – одне з найбільших міст Західної України. Старовинна австрійська та польська забудова, костели та храми упереміш з сучасними та радянськими будинками утворюють контрастний, але казково красивий центр міста. Крім того, в серці Тернополя розташовується величезний ставок, оточений низкою парків, які прикрашають до зимових свят. А ще в місті є кілька тематичних пабів, які обов’язково варто відвідати, а для новорічних святкувань вони будуть доречні, як ніколи.

Фото: www.instagram.com/lavrovskaa

Кам’янець-Подільський

Кам’янець-Подільський – ще одне місто, центр якого оточений старовинною забудовою. Його окраса – величезна фортеця на скелі, оперезана каньйоном річки Смотрич. Новий рік в Кам’янці – це казкова атмосфера та безліч тематичних фото. А неподалік від центру розташовується сквер з Лебединим озером – це одне з найромантичніших місць України. Звідси відкривається панорама на каньйон, а сквер прикрашений скульптурами звірів.

Фото: фото: Юлія Желонкіна

Чернівці

Чернівці – історичний центр Буковини. Ще одне надзвичайно романтичне та затишне місто: тут буде цікаво зустрічати Новий рік закоханим. Резиденція митрополитів Буковини та Далмації, а нині Чернівецький університет та парк – обов’язкове для відвідування місце, про яке всі знають, але далеко не всі бачили. Тут можна прогулюватись годинами та зробити низку знакових фото. Крім того, в центрі міста буде новорічне святкування.

Фото: фото: Юлія Желонкіна

Харків

Харків – місто з численними парками, місцями для відпочинку та розваг. Окраса міста – Центральний парк культури та відпочинку, цілий рік має казковий вигляд, однак взимку він перетворюється на українську Лапландію. Крім того, зазвичай на площі Свободи відкривається колоритний ярмарок, де продають сувеніри, смаколики та цікавинки не лише українці, а й продавці з Польщі, Туреччини та Чехії.

Фото: www.flickr.com/photos/Yegor

Детальніше про те, як спланувати зимову відпустку без шкоди для гаманця, дивіться в сюжеті програми "Сніданок з 1+1".

Як спланувати зимову відпустку без шкоди для гаманця

Як спланувати зимову відпустку без шкоди для гаманця

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Туризм на facebook і стежте за оновленнями розділу!

Повʼязані теми:

Наступна публікація