19 листопада: іменини, походження, значення і характер імен

19 листопада: іменини, походження, значення і характер імен

Фото: pixabay.com

​​​​​​​​​​​​​День ангела святкують Ніна і Серафима

Сповнені революційного духу, народжені 19 листопада зазвичай у всьому прагнуть до змін. Проте рядовий протест їх не влаштує. Вони повинні наполегливо створювати щось нове. Ці люди являють собою цікаву суміш радикального і консервативного, анархії і доброчесності.

Ніна

На санскриті ім’я Ніна означає "правнук", з додаванням літери "а" виходить "правнучка". Міфи зберегли ім’я родоначальника та Ассирії Ніневії — Нінос. Від імені цього правителя багато і вважають появу Ніни, що мало на івриті значення — "велика цариця".

Для арабів воно означає "користь", в Іспанії Ніна є не власним іменем, а загальним словом "дівчинка". В США ім’я має переклад "сильна".

Господиня імені — себелюбна до крайнощів, завдяки чому вона ніколи не посідає останню позицію, а першою бути не хоче сама, їй подобається бути в лавах середніх. Ніна уникає публічності, не виставляє напоказ своїх справ і дій навіть за умови, що власниця імені надзвичайно акуратно виконує будь-яку доручену справу, внаслідок чого завжди могла б тримати пальму першості.

Представниця імені сповнена чарівності, поводиться незмінно тактовно, її поважають усі, хто знайомий із нею. Але Ніна хоче бачити в чоловікові досконалість — через це в сім’ї часто спалахують сварки.

Дівчина з таким ім’ям має високий інтелект, обожнює дітей, хоча має до них такі ж вимоги як до дорослих людей. Слово "добре" Ніну не влаштовує, вона вимагає завжди тільки на "відмінно".

Під час вибору професії власниця імені шукає відповідальності — дрібна мета їй нецікава. 

Серафима

Ім’я з’явилося від прозивного іменника. Вища істота являла собою херувимів з шістьма крилами. По-гебрейськи слово слово "полум’я", "вогонь".

Серафима за складом характеру холерик, її легко довести до істерики і відчаю. За найменшої невдачі вона сходить з дистанції, може впасти в депресію і замкнутися в собі. Надмірна сприйнятливість накладає свій відбиток на все життя Серафими. Батькам не варто потурати її примхам: потрібно з дитинства навчити дівчинку контролювати свої емоції.

Мрійлива і чуйна, вона дуже чарівна. Часом Серафима може бути безтурботною і простодушною, а іноді стає полохливою і обережною. Водночас, дівчина з таким ім’ям відрізняється імпульсивним характером і непередбачуваністю. У неї чудова інтуїція, високий інтелект, але пам’ять досить слабка.

Серафима надто довірлива і наївна. Вона довіряє однаково як своїм рідним, так і чужим людям, не побоюється шахраїв і пройдисвітів, через це може потрапити в неприємні ситуації.

Серафима не любить самотності, їй необхідна постійна увага і турбота. Вона стає прекрасною матір’ю, дружиною, берегинею домашнього вогнища. Як правило, вона буває щаслива в шлюбі, повністю розчиняється у чоловіку і дітях, із задоволенням створює затишок у власному домі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація